Ağrı'nın Tutak ilcesinde okul muduru olarak gorev yapan Ecem Şener Tad'ın hayata gecirdiği "Benim Oğrencim" projesiyle iki ayda 95 kız cocuğu okula kazandırıldı. Ağrı'nın Tutak ilcesinde kız cocuklarının okula gonderilme oranının duşuk olması uzerine "Benim Oğrencim" projesini hayata geciren oğretmen Ecem Şener Tad, iki ayda 95 kız cocuğunun okula devamını sağladı.
Dikbıyık Ortaokulu Mudurluğu gorevini yuruten Tad, ilce genelinde kız cocuklarının okula gonderilmesinde sıkıntılar yaşandığını fark etti.
İlce Milli Eğitim Muduru Mehmet Fatih Karaoğlan'ın da desteğini alan Tad, ilce genelinde "Benim Oğrencim" projesini başlattı. İlce merkezi ve koylerinde gorevli oğretmen ile idarecilerle birlikte calışan Tad, proje kapsamında iki ayda 95 kız cocuğunu okula kazandırdı.
Kız cocuklarını okula gondermeyen aileri iknaya calışan Tad, İl Milli Eğitim Muduru Mehmet Faruk Tekin, İlce Milli Eğitim Muduru Karaoğlan ve Yazar Sinan Yağmur ile ilceye bağlı Oğlaksuyu koyune giderek ailelerle goruştu.
"95 kız oğrencinin yanında 94 erkek oğrenciyi de okula kazandırmışlar"
İl Milli Eğitim Muduru Mehmet Faruk Tekin, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Tutak ilcesinde başlatılan projenin kendisini cok mutlu ettiğini, destek olmak icin sık sık ilceye geldiğini anlattı.
Tekin, "Oğretmenlerimin defalarca sorunun ustune gitmesi, ısrarla cok sayıda oğrenciyi kazandırmaları beni cok memnun etti. 95 kız oğrencinin yanında 94 erkek oğrenciyi de okula kazandırmışlar. Bolgede kız oğrencilerin okula kazandırılması bizim icin cok onemli. Biz bu yuzden Berfinler okula diyoruz. Berfinleri kazanacağız inşallah. Oğretmenlerimize ısrarlarına rağmen ikna edemedikleri veli olursa benim bizzat calışmalara katılacağımı soyledim ve bu yuzden buradayım. Biz Tutak'ta başlattığımız projeyi tum Ağrı'ya yayarak ozellikle kız oğrencilerimizin okullaşmasını sağlayacağız." diye konuştu.
Ağrının Tutak ilcesinde okul muduru olarak gorev yapan Ecem Şener Tadın hayata gecirdiği "Benim Oğrencim" projesiyle iki ayda 95 kız cocuğu okula kazandırıldı. pic.twitter.com/MAm2ycX9wx
MemurlarNet (@memurlarnet) 20 Kasım 2018 "Bu sayıyı daha da artıracağımıza inanıyoruz"
"Benim Oğrencim" Projesi Koordinatoru Ecem Şener Tad da ilcede 489 devamsız kız oğrenci olması uzerine projeyi hayata gecirmeye karar verdiğini aktardı.
Tad, "İki aydır devam ediyoruz. En buyuk destekcimiz Kaymakamımız Erkan İsa Erat'tır. İlcemizde şu anda 95 kız oğrenciyi kazanmış bulunmaktayız. Bu bizi gercekten cok mutlu etti. Gorevimizi hakkıyla yaparsak bu sayıyı daha da artıracağımıza inanıyoruz. Ev ev geziyoruz ve kazandırdığımız kız oğrenciyi okulda gorunce inanılmaz mutlu oluyoruz. Onlar da okulda geldiklerinde mutluluklarını bizimle paylaşıyorlar." ifadelerini kullandı.
"Israr ettikce diğer kız oğrencileri de cektiğimizi fark ettik"
Oğlaksuyu Koyu İlkokulu ve Ortaokulu Muduru Pınar Aydın proje kapsamında calışma yuruttuklerini anlattı.
"Sınıfları ilk dolaştığımda gordum tablo tam bir hayal kırıklığıydı" diyen Aydın, şu ifadeleri kullandı:
"Erkek oğrencilerin yoğunlukta olduğu bir tabloyla karşılaştım. Mudur yardımcım ve oğretmenlerimle kapı kapı dolaştığımda 'Başka kız oğrenci yok, o yuzden gondermiyoruz' dediler. İlce Milli Eğitim Mudurumu aradığımda 'Bir kız oğrenciyi kazandırırsan, devamı gelecek' dedi. Biz de bu şekilde yaptık. Şu an da sadece sekizinci sınıflarda 5 kız oğrencimiz var. Başlangıcta hic yoktu. Israr ettikce diğer kız oğrencileri de cektiğimizi fark ettik. Şu an cok mutluyuz."
"Tekrar tekrar aradı, beni ikna etti"
Oğlaksuyu Koyu sakinlerinden Bulent Tuncer ise oğretmeninin ısrarı uzerine kızı Berfin'i okula gonderdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Berfin'i daha once okula gondermiyordum. Hoca hanım beni aradı ve okula gondermemi istedi. Ben istemiyordum. Sonra goruşmek icin tekrar aradı. Berfin'in akıllı ve calışkan bir oğrenci olduğunu ve okutmamız gerektiğini soyledi. Ben yine kabul etmedim. Tekrar tekrar aradı. Bir daha beni rahatsız etmemesi icin cep telefonumdan onu engellemeye karar verdim. Babam goruşmemi istedi. Goruşmek icin aradı ve kabul ettim. Berfin'i okula gondermemi istedi, beni ikna etti. Berfin'i okula gonderdim."
Tuncer, kızını sonuna kadar okutmak icin oğretmenlerine soz verdiğini, bu sozu de tutacağını soyledi.
Oğrencilerden Berfin Tuncer, "Babam ve dedem okula gelmemi istemiyordu. Okul mudurumuz Pınar Aydın babamı aradı, dedemle konuştu. Sağ olsunlar hocalarım ikna etti. Şimdi okula geliyorum. Cok mutluyum. Anlatılamaz bir duygu. Oğretmenlerime cok teşekkur ediyorum, hakları odenmez." ifadelerini kullandı.
Songul Yalcın da oğretmenlerinin evlerine gelerek ısrarı uzerine ailesinin okula devam etmesine karar verdiğini, bunun icin cok mutlu olduğunu anlattı.