Bilişim Teknolojileri Oğretmeni Selcuk Yusuf Arslan, kız oğrencilerin teknoloji kullanımının geliştirilmesi amacıyla oğrencileriyle birlikte calışmalar yaparak ve bircok projeyi hayata gecirerek ulusal ve uluslararası yarışmalarda hem 'yılın oğretmeni' hem de 'kuresel oğretmen' odullerini kazandı. 'Teknolojiyle Buluşan Kızlar' ismiyle yurutulen projenin devamı ise bu sene 'Teknolojiyle Guclenen Kızlar' olarak devam edecek. Bilişim Teknolojileri Oğretmeni Selcuk Yusuf Arslan, kız oğrencilerin teknoloji kullanımının geliştirilmesi amacıyla oğrencileriyle birlikte calışmalar yaparak ve bircok projeyi hayata gecirerek ulusal ve uluslararası yarışmalarda hem 'yılın oğretmeni' hem de 'kuresel oğretmen' odullerini kazandı. 'Teknolojiyle Buluşan Kızlar' ismiyle yurutulen projenin devamı ise bu sene 'Teknolojiyle Guclenen Kızlar' olarak devam edecek.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duzenlenecek 24 Kasım Oğretmenler Gunu etkinlikleri kapsamında, 81 ilden oğretmenler Başkentte ağırlanacak. MEB Oğretmen Yetiştirme Genel Mudurluğu tarafından oluşturulan komisyon tarafından belirlenen mesleğinde fark oluşturmuş oğretmenler Ankara'da buluşacak. Bu oğretmenler arasında, kız oğrencilerin teknoloji kullanımının geliştirilmesi amacıyla yaptığı calışmalar ve oğrencileriyle birlikte bircok projeyi hayata geciren ve ceşitli oduller kazanan Ankara Altındağ Ataturk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Oğretmeni Selcuk Yusuf Arslan da yer alıyor.
Oğrencileriyle birlikte farklı alanlarda yaptıkları projelerle 8 uluslararası, 24 ulusal ve 7 bolgesel odul kazanan Ankara Altındağ Ataturk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Oğretmeni Selcuk Yusuf Arslan 24 Kasım etkinlikleri kapsamında Ankara'yı temsil eden oğretmenler arasında yer alacağını ifade etti. Arslan, "Eylul ayında Hindistan'da bir kurum tarafından Kuresel Oğretmen Odulune layık goruldum. İki hafta once 5.Eğitim ve Başarı odullerinde yılın oğretmeni secildim. Gectiğimiz yıl Microsoft tarafından 'Harikalar Yaratan Oğretmen' secilmiştim. Bunun dışında 2016 yılında yine 'Yılın En Sıra dışı Oğretmeni' odulunu almıştım. Oğretmenler calışmalarına odul almak icin başlamıyorlar ama odullerde oğretmenlerin daha sonraki calışmaları icin ciddi bir motivasyon kaynağı oluyor. Oğrencilerimin yaptığı ozverili calışmalar bana bu odulleri getirdi" şeklinde konuştu.
"Sadece ulkemizde değil yurt dışında da oğrencilerimle birlikte bazı başarılar kazandık" diyen Arslan, yaptıkları diğer projeler ve kazandıkları odullerle ilgili bilgi verdi.
"Bu yılda projenin devamını yapacağız 'Teknolojiyle Guclenen Kızlar' olarak devam edecek"
'Teknolojiyle Buluşan Kızlar' isimli bir proje yuruttuklerini anlatan Arslan, şoyle konuştu:
"Bu yılda projenin devamını yapacağız 'Teknolojiyle Guclenen Kızlar' olarak devam edecek. Proje İstanbul Universitesinden Future Learning yarışmasında bir odul aldı. Burada okulla teknolojiyi entegre etmeye calıştık. Tum dunyaya baktığınız zaman kızların teknoloji kullanımında ve teknolojiyle ilgili meslekleri secmesinde sorun yaşandığını goruyoruz buradan yola cıktık. Calışmada Microsoft, BTK, Science on Stage ve Hacettepe Universitesi bizlere destek oldu. gerek yuz yuze gerek uzaktan eğitimlerde bu kurumlardan destek aldık. onlarda sosyal sorumluluklarını yerine getirdiler."
Buyuk bir adanmışlıkla oğretmenliği cok severek yaptığını soyleyen Arslan, " Bundan sonra da yaptığım calışmalara devam edeceğim. Oğretmenlik aslında cok kritik bir meslek. Cunku insan yetiştiriyoruz ve hata yapmamamız gerekiyor. Ben tum oğrencilerin bir yeteneği olduğunu ve bu yeteneği oğretmenlerin keşfetmesi gerektiğini duşunuyorum. oğretmen olarak şu anda karşımızda farklı bir nesil var. Bilgiye cok kolay erişebiliyorlar. Onun icin biz bilgiyi aktaran kişilerin otesine gecmek zorundayız. Onlara liderlik kocluk yapmak zorundayız. Ben de bu yonde calışmalarıma devam etmek isterim" ifadelerini kullandı.
Arslan, Cumartesi gunu 24 Kasım Oğretmenler Gunu nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programları olacağını ve 81 ilden gelecek oğretmenlerle birlikte Ankara'yı temsilen programlara katılacağını kaydetti.
"Selcuk Hocamız zaten bizim icin yılın oğretmeniydi"
Oğrenciler ise Arslan'ın başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bilişim Teknolojileri alanında Arslan'ın oğrencisi Bedirhan Baturalp Ekinci, "Selcuk Hocayla yuruttuğumuz bircok proje oldu. Bu projelerin sonucunda bize kazandırdığı sertifikalarla geleceğimize daha iyi yatırımlar yapıyoruz. Selcuk Hocamız zaten bizim icin yılın oğretmeniydi. Bunun belgelenmesi mutluluk kaynağı oldu. Selcuk Hocanın aldığı oduller bize de ilham veriyor" dedi.
Oğrencilerden Fatmanur Bicer ise Selcuk Hoca ile Hacettepe Universitesinde Arduino eğitimi aldıklarını anlatarak, şoyle konuştu:
"Bize gunluk hayatımızda kullandığımız cok kolay zannettiğimiz şeylerin temelinde nelerin olduğunu oğretti. Selcuk Hoca sayesinde bir suru projeye katılıyoruz. Sadece kod yazıp gecmiyoruz bizi farklı etkinliklere goturuyor. Bizim icin zaten her zaman 'yılın oğretmeni', bunun tescillenmesi bizim icin daha iyi oldu. Bizim oğretmenimiz yılın oğretmeni. Bizim icin gurur verici."