Elazığ'da hayata gecirilen proje kapsamında bir grup gonullu oğretmen, haftada bir gun ziyaret edecekleri huzurevi sakinlerine kitap okuyacak, onlarla dertleşecek. Elazığ'da hayata gecirilen proje kapsamında bir grup gonullu oğretmen, haftada bir gun ziyaret edecekleri huzurevi sakinlerine kitap okuyacak, onlarla dertleşecek.
Kentte, Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler İl Mudurluğu ile İl Milli Eğitim Mudurluğu iş birliğinde "Dunya Okudukca, Okunanlar Paylaştıkca Guzeldir" projesi başlatıldı.
Proje kapsamında bir grup gonullu oğretmen, Gazi Huzurevi'nde kalan yaşlılara haftada bir gun kitap okuyacak.
Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler İl Muduru Suat Kenc, proje dolayısıyla duzenlenen toplantıda, huzurevi sakinlerinin sosyal hayatları acısından bu tur etkinliklerin onemli olduğunu soyledi.
Kenc, "İl Milli Eğitim Mudurluğu bunyesindeki oğretmenler buradaki yaşlılara hem kitap okuyor hem de dertleşiyorlar. Bu etkinlikle yaşlılar biraz da olsa kafalarını dağıtıp sıkıntılarından uzaklaşıyor." dedi.
İl Milli Eğitim Muduru Fevzi Gokturk de "Huzurevinde kalan yaşlılarımız bundan cok keyif alıyorlar. Oğretmenlerimizi buyuk bir ilgiyle dinliyorlar. Projemiz bu şekilde devam edecek. Burada kalan yaşlılarımızın tecrubelerinden ve hayat hikayelerinden faydalanacağız." diye konuştu.
Huzurevi sakinlerinden emekli oğretmen Mehmet Nuri Karaoğlu (91) da oğretmenlik mesleğinin cok değerli olduğunu soyledi.
Oğretmen olacak kişilerin cok iyi secilmesi gerektiğini belirten Karaoğlu, "Cunku memleketin kaderi oğretmenlere bağlıdır. Ben gorev yaptığımda en cok oğrencilerimden utanırdım, cunku beni ornek alıyorlardı. Cocuklar ailesinden cok oğretmenlerini ornek alırlar." ifadesini kullandı.