MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Mudurluğu ; Ulke genelinde uygulama birliğinin sağlanması ve il, ilce ve eğitim kurumu yoneticileri ile oğretmenlerimize yol gostermesi amacıyla acıklamalarda bulundu. MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Mudurluğu tarafından ilgililere gonderilen 22.11.2018 tarih ve 22454432 sayılı talimatında goze carpanlar;
- Hizmet ici eğitim faaliyetlerine katılacakların ve gorevlendirileceklerin, faaliyet başlama tarihinden bir onceki gun, faaliyet suresince ve faaliyet bitiş tarihinden sonraki gun gorevli/izinli sayılacakları, hususlarında ilgililer bilgilendirilecektir.
- Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yonetici ve Oğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yonetmelik hukumlerine gore meslek alanlarında oluşan ders yukleri ilgili atama alanına yansıtılacak, başka bir ifade ile bir alanda oluşan ders yuku başka bir alanın ders yukune dahil edilmeyecektir.
- Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Mudurluğunun Valiliklere gonderdiği 20.8.2014 tarihli ve 62045208/902.01/3454671 sayılı yazısında belirtildiği uzere, meslek alanlarının tumunde okutulan Mesleki Gelişim dersi ile Harita-Tapu-Kadastro alanında okutulan hukuk ile ilgili dersler (Medeni Hukuk, Ceza Hukuku, İdare Hukuku, Borclar ve Ticaret Hukuku, Medeni Usul ve İcra Hukuku) uygulamalı ders olarak değerlendirilmeyecektir. Bu nedenle, soz konusu dersler gruplara ayrılmadan işlenecek ve alanların oğretmen norm kadro hesabına ait ders yuku buna gore belirlenecektir.
Soz konusu derslerin dışında tum alanların alan/dal dersleri uygulamalı ders olarak değerlendirilecek ve Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yonetici ve Oğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yonetmeliğin ilgili hukumlerine gore gruplara ayrılarak işlenecektir.
- Devlet yatırım programından mesleki ve teknik Anadolu lisesi olarak yapılan bina ve eklentileri yapılış amacı dışında farklı okul turleri icin kullanılmayacaktır.
- Bakanlığımız/Valiliğiniz aleyhine acılan davalar sonucunda mahkeme kararına istinaden yapılan odemeler ile Sosyal Guvenlik Kurumunca (SGK) uygulanan idari para cezalarının odenmesine bağlı olarak, Kamu Zararlarının Tahsiline İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yonetmelik ve Bakanlığımız Strateji Geliştirme Başkanlığının 04.01.2007 tarihli ve 2007/02 sayılı Genelgesi gereğince varsa idareyi zarara uğratanlar hakkında inceleme, gerek gorulduğu takdirde soruşturma yaptırılacak, inceleme/soruşturma sonucunda duzenlenecek rapora gore 659 sayılı Genel Butce Kapsamındaki Kamu İdareleri ve Ozel Butceli İdarelerde Hukuk Hizmetlerinin Yurutulmesine İlişkin Kanun Hukmunde Kararnamenin 8 inci maddesine gore işlem yapılarak sonuc Bakanlığımıza bildirilecektir.
İşte talimatın tamamı;
Ahmet KANDEMİR