Canakkale'nin Biga ilcesinde, İCDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Oğretmeni Burak Doğan, oğrencileriyle birlikte CNC router makinesi imal etti. Oğrenciler lap top aracılığıyla cizimlerini hayata gecirebiliyor. Canakkale'nin Biga ilcesinde, İCDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Oğretmeni Burak Doğan, oğrencileriyle birlikte CNC router makinesi imal etti. Oğrenciler lap top aracılığıyla cizimlerini hayata gecirebiliyor.
Biga'da 2014 yılında oğretmenlik mesleğine başlayan Burak Doğan, İCDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde oğrencileriyle birlikte CNC router makinesi tasarladı. Doğan oğrencileri ile birlikte makineyi piyasa değerinin cok altında imal ederek, okula kazandırdı. Makineye lap top aracılığı ile cizimlerini aktaran oğrenciler, hayal ettikleri şekilleri hayata gecirebiliyor.
CNC router rijit yapı, guclu motorlar ve sigma profillere sahip makinenin piyasadaki muadillerden farkı ise ahşap değil, metal işleyebiliyor. Tasarım programları ile tasarlanan parcaların imalatında kullanılabilen son derece hassas ve seri bir makine ozelliğini taşıyor. 4 ayda oğrencilerle birlikte tasarlanan makine, tamamen ozgun bir tasarım olmakla birlikte her aşamasında oğrenciler calıştı.
Ozellikle oğrenciler bu calışmada bir CNC makinesinin calışma prensibini motor kaplin bağlantıları, vidalı mil bağlantıları, rulmanlı bağlantılar, profil bağlantıları gorme imkanını yakaladı. Bu sayede oğrencilerin de kendilerine ciddi bir guven gelerek, yapabileceklerine dair olan inancları cok fazla arttı.
Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığının onur konuğu olarak ağırlanan Makine Teknolojisi Oğretmeni Burak Doğan, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duzenlenen 9. Uluslararası Robot Yarışmasında gorev aldım. Mesleki yonlendirmede AB standartlarını transfer ediyoruz projesinde gorev aldım. Bircok seminer ve kongreye hem uzman hem de iştirakci olarak katıldım. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duzenlenen 11. Uluslararası Robot Yarışmasına oğrencilerim ile iştirak ettim. Troya Robot Yarışmasına katıldım. Otomatik yemleme otomasyonu projesini koordine ettim. Okulda oğrencilerim ile CNC router makinesi tasarlayıp imal ettim. Guney Marmara Kalkınma Ajansı 2018 mali destek programı herkese mesleki eğitim projesi kapsamında 383 bin liralık destek onaylandı" diye konuştu.