Aydın'da bir ilkokul muduru, cocuklara hayvan sevgisi aşılamak icin okul bahcesine 20 farklı turden 50 kuşun yaşadığı "Sevimli Kanatlar Parkı" oluşturdu. Aydın'ın Didim ilcesine bağlı Akbuk Mahallesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Nurullah Kocabıyık İlkokulunun muduru İbrahim Karamanlıoğlu, 4 yıl once oğrencilere "İmkanınız olsaydı hangi hayvanı beslemek daha cok hoşunuza giderdi?" sorusunu yoneltti.
Oğrencilerin coğunun "kuş" cevabını vermesi uzerine İlce Milli Eğitim Mudurluğu ve velilerin de desteğiyle okula kuş alınmaya başlandı.
Cocukların hayvanları cok sevmesi uzerine Adnan Menderes Universitesi Veterinerlik Fakultesi ile iletişime gecen okul yonetimi, bahceye 20 farklı turden 50 kuşun barındığı "Sevimli Kanatlar Parkı" yaptı.
Okulun duvarları ve pencerelerini de cocukların sevdiği hayvanların resimleriyle susleyen okul yonetimi, oğrencilerin keyifle ders işlediği bir ortam oluşturdu.
Teneffuste soluğu kuşların yanında alıyorlar
Teneffus zili calınca koşarak hayvanların yanına giden oğrenciler, aralarında kanarya, bıldırcın, sulun ve papağanların da bulunduğu kuşları elleriyle besleyerek bakımlarını yapıyor. Okulun icinde bulunan akvaryumdaki balıklar da oğrencilerin ilgisini cekiyor.
Okulda beslediği ve "Sera" adını verdiği papağanı omuzuna alarak sınıfları gezen Karamanlıoğlu, oğrencilerin mutluluğuna ortak oluyor.
Kuş cıvıltılarının cocuk seslerine karıştığı okulun muduru Karamanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı acıklamada, hayvanları ve doğayı cok sevdiğini, oğrencilere de bunu aşılamak icin cıktıkları bu yolda onemli başarılar elde ettiklerini soyledi.
"Kucuk yaşta hayvan sevgisini aşılıyoruz"
Aydın'da, ilkokullar arasındaki tek "Eko-Okul" unvanına sahip olduklarını vurgulayan Karamanlıoğlu, şoyle konuştu:

"Cocuklarımız cok mutlu. Hayvan sevgisinin yanında onlara bakabilmenin sorumluluğunu da kazandırıyoruz. Cocuklarımız mutlu olunca biz daha mutlu oluyoruz. Evinde hayvan besleyemeyen cocuklarımız da burada besleyerek hayvan sevgisi kazanabiliyor. Projenin geri donutleri de cok olumlu oldu. Cocuklarımızın yuzundeki mutluluğu gorebiliyoruz. Okula seve seve geliyorlar. Onlar bizden daha fazla cevreci ve hayvan sevgisine sahip olmuş durumda. Bu da bizi gururlandırıyor."
"Kuşlarla vakit gecirmeyi cok seviyorum"
İkinci sınıf oğrencisi Kaan Ormantepe ise kuşlarla vakit gecirmeyi cok sevdiğini belirterek, "Teneffuslerde onları ziyarete geliyoruz. Burada onlarla ilgilendikten sonra evimize de bir tane kuş aldık. Onu beslemeye calışıyorum." diye konuştu.
Onur Mete Guclu de hayvanlara yem vermenin cok keyifli olduğunu, onlarla ilgilenince kendisini cok mutlu hissettiğini dile getirdi.