OSYM, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yonetici Secme Sınavı icin ornek sorular ve sınav konularını yayımladı. 2019 Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yonetici Secme Sınavı (2019-MEB-EKYS)
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezi (OSYM) Başkanlığı arasında imzalanan Protokol uyarınca OSYM tarafından 21 Nisan 2019 tarihinde 50 il merkezinde, 2019 Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yonetici Secme Sınavı (2019-MEB-EKYS) yapılacaktır.
Sınava başvurular, 28 Şubat11 Mart 2019 tarihleri arasında Başkanlığımızca alınacaktır. Başvurulara ilişkin ayrıntılı bilginin yer aldığı Başvuru Kılavuzu, 27 Şubat 2019 tarihinde OSYM'nin internet sayfasında yayımlanmıştır.
Sınavda adaylara coktan secmeli 80 sorudan oluşan bir test uygulanacaktır. Sınavın cevaplama suresi 150 dakika olacaktır. Adaylara yardımcı olmak amacıyla Başkanlığımızca "ORNEK SORULAR" hazırlanmıştır. Sınav konuları ve testteki ağırlıklarına ilişkin ayrıntılı bilgiye ve ornek sorulara aşağıdaki bağlantılardan erişilebilir.
Adaylara onemle duyurulur.
OSYM BAŞKANLIĞI
Sınav Konuları ve Testteki Ağırlıkları
Ornek Sorular