Sancaktepe'deki Sarıgazi Peyami Safa İlkokulu Muduru Yılmaz Guler, makam odasını, kutuphane oluşturulması icin oğrenci ve oğretmenlerin kullanımına bıraktı. Sancaktepe'deki Sarıgazi Peyami Safa İlkokulu Muduru Yılmaz Guler'in makam odası, kutuphaneye donuşturuldu.
Okulda sınıf oğretmeni olarak gorev yapan Nilgun Yıldız, İstanbul İl Milli Eğitim Mudurluğunun ''İstanbul'u okuyorum'' ve ''Kutuphanede hayat var'' projelerini hayata gecirmek icin girişimlerde bulundu.
Calıştığı okula kutuphane kazandırmak icin kolları sıvayan Yıldız, kitapların konulabileceği mekan arayışına girdi. Ancak okulda kutuphane icin uygun bir yer bulmakta gucluk ceken Yıldız, okuldaki en uygun mekanın Okul Muduru Yılmaz Guler'in makam odası olduğuna karar verdi.
Yıldız, durumu Okul Muduru Guler'e aktararak, okuldaki makam odasının kutuphaneye donuşturulmesi teklifinde bulundu. Mudur Guler de odasını boşaltarak kutuphaneye donuşturmeyi kabul edince, 11 yıllık okul kutuphaneye kavuştu.
Oğretmen Nilgun Yıldız, AA muhabirine yaptığı acıklamada, İl Milli Eğitim Mudurluğunun kutuphane projesi olduğunu duyunca hemen sevinerek kabul ettiğini soyledi.
Kutuphanenin yapımı icin calışmalara başladığını belirten Yıldız, ''Bu kapsamda emeğimizle oluşturulacak bir kutuphane yapmak icin yola cıktık. Okulumuzun en ferah ve geniş odası okul mudurunun odasıydı. Mudur Bey'den boyle bir talepte bulununca da bizi kırmayıp kabul etti ve odasını verdi.'' diye konuştu.
İmece usulu kutuphane oluşturuldu
Yıldız, aynı okulda oğretmen olan eşinin de kendisine yardım ettiğini anlatarak, şoyle devam etti:
''Başladığımızda elimizde hicbir şey yoktu. 5 kırık-dokuk raf vardı. Mahallemizin marangozu ile iletişime gectik. Ustayla beraber raflarımızı kesip bicip duvarlarımıza yerleştirdik. Cocuklarla beraber kitap kampanyaları başlatıp yayın evleriyle goruştuk. Mahallemizin nalburunun yardımıyla farklı renkte boyaları karıştırarak kendi tarzımızı oluşturduk. Eşimle beraber teneffuslerde koşarak buraya geldik, yemek yemedik, burayı sulu boya fırcasıyla boyadık. Kitaplarımızı oğrencilerimizle secerek raflara yerleştirip, yaş kategorilerine gore ayırdık. Sandalyemiz, minderimiz yoktu. Mahalle muhtarına ricada bulunduk ve gonulluler yardımıyla perdesinden halısına kadar hepsini aldık. Bu kutuphanede herkesin emeği var. Kutuphanede mahallenin muhtarından okul servis sorumlusuna, ustasından hurdacısına kadar herkesin emeği var. Bunun sonucunda da el emeği bir kutuphane oluştu.''
"Oğretmenimizin calışması takdire şayan"
İstanbul İl Milli Eğitim Mudur Yardımcısı Levent Ozil ise oğrencilerin kutuphanede bulunmasını onemsediklerini soyledi.
Bu kapsamda ciddi calışmalarının olduğunu dile getiren Ozil, ''Oğretmenlerimizin bu kapsamda cok nitelikli calışmaları var. Burada tamamen kendi imkanlarıyla mahalle muhtarı, cevredeki esnaf, okul idarecileri birleşerek cok guzel bir yer ortaya cıkardılar. Bize duşen de bundan sonra bu tur calışmalara destek vermek. Oğretmenimizin burada yaptığı calışma takdire şayan.'' diye konuştu.