Merhabalar Arkadaşlar!
Herkesin bildiği gibi unfow.com vardı kodumuz vardı paralı sitelerden uyelik almamıza gerek yoku. Şimdi ise unfow teknik nedenden dolayı kapalı. Yapılır mı sorusuna cevap ararsak yaklaşık 2 ay once bakmıştım 1 ay icinde sorun cozulecekti ama 2 ay gecti sorun da bir değişim yok.
Neyse konumuza donecek olursak: Benim bugun sizlere sunacağım konu Twitter'da Toplu takip Etme Takipten Cıkma olacak arkadaşlar. Boyle bir şey yapmak icin ne bir programa ne de bir koda ihtiyacımız var! Yapımı cok basit ama yapamayan arkadaşlar mesaj atabilirler yardımcı olmaya calışırım...
Not: Konumun buraya kadar kısmı haric geri kalan tum link ve yazılar alıntıdır.
Eklenti nasıl calışır?
Toplu takip yapma ve takipten cıkma eklentisini kurduğunuzda Twitter profil menusune 2 adet bağlantı eklenir.
Listeyi Takip Et Bağlantısı
Bir kullanıcının takip ettiklerini ya da takipcilerini; bir listeyi takip etmek icin listeyi takip et bağlantısına tıklayın.
Bağlantıya tıkladığınız anda sağ ustteki Tweetle butonunun sağında durdur butonu cıkar. İşlemi bitirmek icin ona tıklayabilirsiniz. Tıklamadığınız zaman gunluk takip etme limitiniz dolana kadar takip yapar. Gizli hesapları, biyografisi boş olan hesapları takip etmez.
Takipten cık Bağlantısı
Takipten cık bağlantısını takip ettiklerinizin listesinde kullanın. Burada sizi geri takip etmeyen kullanıcıları bulup takipten cıkar. Yine tıkladığınızda sağda durdur butonu cıkacaktır. Durdurmadığınız zaman takip ettiklerinizin tamamı bitene kadar işlem surer.
Eklenti kurulumu
Eğer bir onceki yazımda bahsettiğim Tampermonkey ya da Greassmonkey eklentilerinden birini kullanıyorsanız bunları kurmanıza gerek yok. 2. adımı uygulayabilirsiniz.
Chrome kullanıcıları
1 Tampermonkey isimli eklentiyi kurun.
2 Sonra toplu takip etme ve takipten cıkma eklentisini şu adrese giderek sağ ustten install ardından yeni sayfada sol ustten install diyerek kurun.
Ardından Twitterı yenileyerek bağlantıları gorebilirsiniz.
Firefox Kullanıcıları
1- Greassmonkey isimli eklentiyi Add To Firefox butonuna tıklayarak kurun. Tarayıcıyı yeniden başlat uyarısına sol ustten cevap verin ve yeniden başlatın.
2- Toplu kullanıcı takip etme ve takipten cıkma eklentisini şu adrese gidip sağ sutten install diyerek ardından sağ suttenbetik yukle ve ardından yeni pencereden kur diyerek kurun.
Ardından Twitterı yenileyerek bağlantıları gorebilirsiniz.
Eklenti sayesinde artık her seferinde kod kopyalayıp Consolea yapıştırıp calıştırma derdinden kurtulmuş olacaksınız. Kodları 2. adımda verdiğim adreslerde gorebilirsiniz, amacının dışında bir şey kesinlikle yapmaz. Zaten kendim kullanıyorum. İlk yuklediğiniz eklentiler de sadece benim kodlarımı calıştırması icindir.
Yeni eklenti ve kodlar icin takipte kalın.
Guncellemeler
V 1.1.3
Takip etme, tekipten cıkma ve işlemi durdurma icin klavye kısayolu eklendi. Ctrl+Alt+T takibi başlatır, Ctrl+Alt+U takipten cıkar (unfollow) Esc ise her ikisinde de işlemi durdurur.
Gule Gule kullanın :tili:tili