İZMİR'in Karabağlar ilcesindeki İlkkurşun Ortaokulu'nda resim oğretmeni Şeyda Yılmaz, oğrencilerinin sokakta bulduğu kedileri sınıfa getirmesine izin verip, birkac gun icinde de sahiplenecek kişileri buluyor. Dersi kucağında kediyle anlatan Yılmaz, oğrencileriyle birlikte hayvan sevgisine dikkat cekiyor Karabağlar'daki İlkkurşun Ortaokulu'nda resim oğretmenliği yapan Şeyda Yılmaz, daha once hayvanlarla ilgili projeler hazırlayıp, sokak kedileri icin damacanalardan mama kabı ve kulubeler yaptı. Kızının eve kedi almak istemesiyle hayvan sevgisi artan Yılmaz, şimdi de oğrencilerinin sokakta bulduğu kedileri sınıfa getirmesine izin veriyor. Yılmaz, birkac gun icinde sahiplenecek kişileri de bulurken, gecen surede kedilere, oğrencileriyle sınıfta bakıyor. Dersi kucağında kediyle anlatan Yılmaz, oğrencileriyle birlikte hayvan sevgisine dikkat cekiyor.
'MERHAMETLİ BİREYLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUM'
Projeleriyle bircok oğrencisine hayvanları sevdirdiğini aktaran Şeyda Yılmaz, şunları soyledi
Oğrencilerim, anneleri yanında olmayan yavru kedileri, yaralı kedileri bana getiriyor. Bir kedi geldiğinde akşama kadar sınıf sınıf geziyorum. Bir oğrenciye ya da onların bir tanıdıklarına sahiplendiriyorum. Akşama kadar kaybolmasın, diye de kedileri derslere sokuyoruz. Cocuklar bu durumu cok kanıksadı. Yavru kedilere merhamet etmeyen bireyler yetiştirmek istemiyorum. Yaralı gorduğu bir kediyi sokakta bırakan bir cocuğun, ileride topluma yararlı, iyi kalpli biri olacağını duşunemiyorum. Bu dunyada ustun değiliz, sadece zeka gibi ozelliklerimiz bakımından ustunuz. Bunun getirdiği bir sorumluluk olmalı. Diğer canlıların yaşam hakkına mudahale etmeyip, onlar icin elimizden geleni yapmalıyız. Kediler dersi etkilemiyor. Matematik dersine giren arkadaşım, arada kediyi alıyor 5 dakikalığına, cocuklar tekrar motive oluyor. Cizim yaparken aslında canlı modelden cizim yapılır fakat bizim boyle bir imkanımız yok. Biz burada karakalem ornekler uzerinden ciziyoruz. Yavru kediler bizim canlı modelimiz oluyor. Bugune kadar bu şekilde onlarca kedi sahiplendirdim. Hasta kedileri tedavi ediyorum. Evimde de biri gorme engelli iki kedim var. Hayvan sahiplenmek isteyenlerin de onceliği engelli hayvanlar olsun.
'DERSE KATKISI OLUYOR'
Oğrencilerden Munirhan Kahraman (13), Kediler dersi engellemiyor. Daha cok katkısı oluyor. İlk geldiğinde pek alışamıyorduk; fakat daha sonra hayvanlara daha yakın olduk. Evimizin bahcesindeki kediye de su goturuyorum dedi.
Oğretmenleri sınıfa kediyle girdiğinde arkadaşlarının heyecanla baktığını anlatan Enisagul Bağlam (14) ise Hayvanlarda değişik bir şey var, onları cok seviyoruz. Şeyda hocam onları derse getirdiğinde motivasyonumuz artıyor. Onlara yuva bulmaya calışıyoruz. Derslere daha cok gelmek istiyoruz. Sokak hayvanlarına su goturuyorum, mama goturuyorum diye konuştu.
'DERSE İLGİM ARTTI'
Oğretmeninin getirdiği kedilerden birini sahiplenen İrem Guvendik (13) de Yaklaşık 1 ay once bulunan kedinin boynunda yarası vardı. Veterinere goturdukten sonra Şeyda hoca sınıf sınıf dolaştı. Ben de zaten kedi sahiplenmek istiyordum, ailemi aradık, kabul ettiler. Daha sonra da okul cıkışında kediyi eve goturdum. Ailem de hayvanları cok seviyor, o yuzden hic sıkıntı olmadı. Onun evde dolanması cok guzel, insana cok huzur veriyor. Derslerde de kedilerin burada olması eğlenceli oluyor. Normalde de sokakta bir kedi gorduğum zaman ac mı değil mi, diye duşunuyordum. Sahiplendikten sonra artık her gorduğumde kedileri besliyorum dedi.

Oğrencilerden Ceren Kaplan (13) ise Normalde resimle fazla uğraşmıyordum, hocam sayesinde ilgim gelişti. Kurslarına katıldım. Hocamın hassasiyetinden etkilenerek hayvan sevgim arttı ve daha cok kedi resimleri cizmeye başladım. Guzel sanatlara hazırlanmak istiyorum, yetenek sınavlarına hazırlık oluyor benim icin diye konuştu.