Bursa'nın İnegol ilcesinde 25 yıldır oğretmenlik yapan Ahmet Tunc'un Super Lig, yabancı lig, kulup, koy, mahalle, dernek ve okul takımlarından aldığı 150 formadan oluşan koleksiyon, gorenlerin ilgisini cekiyor. 25 yıl oğretmenlik yapan ve 20 yıldır İnegol'de gorev yapan Ahmet Tunc'un evinde dev bir forma koleksiyonu bulunuyor. 1996 yılında başladığı forma koleksiyonunun da en değer verdiği formaların koy takımı formaları olduğunu belirten Tunc'un elinde Super Lig takımlarının yanı sıra Rıza Calımbay'ın yolladığı Sivasspor forması bile bulunuyor.
1961 yılında babası Hasan Tunc'un askerlik yaptığı İnegol'e 2000 yılında atanan Ahmet Tunc, 20 yıldır severek İnegol'de oğretmenlik yapıyor. 1996 yılında Şanlıurfa'da forma toplamaya başlayan Tunc'un ise bir kuralı var, topladığı formaları satın almıyor.
HATIRA OLARAK SAKLAMAK İSTİYORDUM
Elinde kulup, koy, mahalle, dernek ve okul takımlarından oluşan 150 formalık bir koleksiyon bulunan Tunc, "Futbol oynadığım takımların formalarını hatıra olarak saklamak istiyordum. O donemde yani bundan 30 yıl once amator takımların cok fazla ceşit formaları olmadığından bunu yapamamıştım. 1996 yılında oğretmen olarak atandığım Urfa'da bu forma biriktirme işine başladım. Gorev yaptığım yatılı bolge okulu ile Turkiye Şampiyonasına katılmıştık. Şampiyona sonrası okul takımının bir forması bana hatıra olarak verildi. Boylece bu forma, koleksiyonum ilk forması oldu. Daha sonra arkadaşlarımdan 23 tane eski formalarını alabildim" dedi.
EN DEĞERLİ FORMA
Tunc konuşmasını şoyle surdurdu; "Tum formalar benim icin cok değerli. En anlamlı formalar koy takımlarının formaları olabilir. Cunku koy takımının formaları azdır. Bu formalarda emek, yoksulluk kokar. Ancak her forma ozeldir, her forma guzeldir. Ben Sivaslıyım. Uzun yıllardır Sivas'tan, koyumden uzağım. Bu sebeple Rıza Calımbay'ın gonderdiği Sivasspor formasının doğal olarak ayrı bir yeri var. İsmail Gulduren, İzzet Kaya, Mutlu Topcu, Gokhan Gulec, Yatabare, Mısır Milli takımı, Kurtuluşspor, Kafkasspor, Genclergucu, Orhaniyespor, Hayriyespor her birinin ayrı bir hikayesi, anısı var. Kimi o formayla şampiyonluğu kacırmış, kimi kumede kalmıştı."
HEDEF 200 FORMA
"Hedefim 200 formaya ulaşmak. İnegol'de bu koleksiyonum ile ilgili bir sergi acmak isterim. Gerci formalarımdan ayrılmak beni uzer ama guzellikler paylaşılmadıkca bu koleksiyonun da cok anlamı olmaz. Bana forma gonderen, belki de elindeki tek formayı veren herkese teşekkur ederim."