Duzce Adnan Menderes Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri oğretmeni Abdullah Turan, oyuncak helikopter ile başlayan ucma hayalini telefondan kontrol edilebilir ucağa kadar taşıdı. Onlarca drone sahibi olan Turan, ucma hayali olanlara yardımcı olmak istediğini soyledi. Duzce Adnan Menderes Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri oğretmeni Abdullah Turan, oyuncak helikopter ile başlayan ucma hayalini telefondan kontrol edilebilir ucağa kadar taşıdı. Onlarca drone sahibi olan Turan, ucma hayali olanlara yardımcı olmak istediğini soyledi.
Uzun yıllardır ucma hayali olan Adnan Menderes Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri oğretmeni Abdullah Turan, hayalini gercekleştirmek icin ilk olarak oyuncak helikopter ile başladığı calışmalarını telefondan kontrol edilebilir ucağa kadar taşıdı. Ucma hayaline ilk olarak avuc icerisine sığan bir drone alarak başlayan, daha sonra farklı boyutlarda bircok drone sahibi olan Turan, 140 santim kanat ve 90 santim govde uzunluğu olan model ucak yaptı. Telefondan kontrol edilebilir ucağı ile ucmanın keyfini yaşadığını belirten Turan, merakı olanlara yardımcı olabileceğini dile getirdi.
"Kendi yaptığımla ucmak cok guzel bir duygu"
Drone merakının basit bir helikopterle başladığını soyleyen Abdullah Turan, "Bu helikopteri alıp ucma deneyimini yaşadık. Helikopterden istediğimiz zevki alamayınca drone denemek istedim. En kucuk modelinden başladım. Bu zamanla bende giderek buyudu. Sayısı giderek arttı. En son kameralı modeller almaya başladım. Anlık kontrollu drone ile GPS kontrollu bir dronem var. Bunları gordukten sonra acaba ben de yapabilir miyim diye duşundum. Bunun uzerine cep telefonu kontrollu, wifi kontrollu bir ucak yaptım. Bununla beraber biraz daha geliştirdik kendimizi, daha iyisi olmaz mı dedik ve bu sefer 140 santim kanat uzunluğu, 90 santim kendi govde uzunluğu olan tamamen kesimleri ve stroforları bana ait olan kopukten model ucak yaptım. Aynı şekilde calışmalarım devam ediyor. Butun dronelarımızın yedek parcalarından arızasına kadar her şeyi tamiratını ve tadilatını ben kendim yapıyorum. Cok guzel bir duygu. Ozellikle kendim tasarlayıp yaptığım modeli ucurmanın keyfi bambaşka. Hicbir şekilde satın aldığın bir urunle kıyaslanamayacak kadar guzel bir duygu. Meraklı olan insanlara yardımcı olmak isterim. Cok guzel bir duygu, herkesin tatmasını isterim" dedi.