Kars'ta gonullu oğretmenler, Kovid-19 tedbirleri kapsamında yaklaşık 1,5 ay karantinada kalan Digor ilcesine bağlı Dağpınar beldesindeki Cağdaş Yaşam İsmet Guresen İlkokulu'nun tum tadilat ve tamirat işlerini 2 gunde tamamlayarak, 21 Eylul'de aşamalı olarak yuz yuze başlayacak eğitim oğretim donemine hazırladı Kars'ta gonullu oğretmenler, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yaklaşık 1,5 ay karantinada kalan Digor ilcesine bağlı Dağpınar beldesindeki ilkokulu, kısa surede boyayıp dezenfekte ederek, aşamalı başlayacak yuz yuze eğitime hazırladı.
Kovid-19 nedeniyle karantina uygulamasının 5 Ağustos'ta başlayıp 16 Eylul'de sonlandırıldığı beldedeki Cağdaş Yaşam İsmet Guresen İlkokulu'nun yeni eğitim oğretim sezonuna hazır olmadığını oğrenen oğretmenler, kolları sıvadı.
Fedakar oğretmenler, 21 Eylul'de aşamalı olarak yuz yuze başlayacak eğitim oğretim donemi icin hızlı hareket ederek 2 gunde okulun tum tadilat ve tamirat işlerini yaptı.
Okulu boyayıp temiz bir gorunume kavuşturan oğretmenler, oğrencilerin hijyenik bir ortamda oğrenim gormesini sağlamak icin sınıfları da dezenfekte etti.
İlce Milli Eğitim Muduru Serkan Demir, AA muhabirine yaptığı acıklamada, koronavirus nedeniyle uzun bir aradan sonra ilk defa oğrencileri tekrardan okulda gormenin heyecanını yaşadıklarını soyledi.
- "Fedakarca calışıp oğrenciler icin guzel ortam hazırlıyorlar"
Cocukların guvenle geleceği ve sağlıklı şekilde eğitim alacağı okullarda gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Demir, şoyle konuştu:
"Dunyada etkili olan salgın devam ediyor, bizler de zor bir surecten geciyoruz. Oğretmenlerimiz bu konuda cok fedakarlık yaparak yoğun tempoda calışma gercekleştiriyor. Geleceğimizin teminatı cocuklarımız icin oğretmenler fedakarca calışıp guzel ortamlar hazırlıyor. Oğrencileri icin canla başla calışan oğretmenlerimizi kutluyorum. İnşallah daha guzel gunler bizi bekliyor. Oğrencilerimizi ozledik, pazartesi kısmen oğrencilerimize kavuşacağız. Oğretmenlerimiz de oğrencilerini hijyenik ortamda ağırlamak icin heyecanla bekliyorlar."
Okul muduru Merve Altay da oğrencilerle buluşacakları 21 Eylul'u heyecanla beklediklerini anlattı.
Oğrencilerin temiz ve dezenfekte edilmiş okulda oğrenim gormeleri icin oğretmenlerin ozverili şekilde calıştığını aktaran Altay, şunları kaydetti:
"Oğretmenlerimiz gonulluluk esasına gore okula geldi. Sınıflara alcı cekildi, temizlik yapıldı ve aynı zamanda boya, badana işlemleri yapıldı. Oğrencilerin okulu kendi evleri gibi hissetmeleri icin calışıyoruz. Calışmalar cok keyifli, oğretmenlerin gonullu olarak gelmeleri calışamlara ayrı bir keyif katıyor."