İzmir'de bir grup oğretmen, 24 Kasım Oğretmenler Gunu dolayısıyla, 30 Ekim'de yaşanan depremde etkilenen meslektaşları icin turku seslendirip klip cekti İzmir'de bir grup muzik oğretmeni, 24 Kasım Oğretmenler Gunu dolayısıyla, Seferihisar ilcesi acıklarında meydana gelen 6,6 buyukluğundeki depremden etkilenen meslektaşları icin "Benim Adım Oğretmen" turkusunu seslendirip klip cekti.
İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan ve Turkiye'yi yasa boğan depremde 116 kişi yaşamını yitirirken, bunlardan 3'unu emekli oğretmenler oluşturdu.
Bayraklı ilcesinde gorev yapan oğretmenler, evleri hasar goren meslektaşlarıyla dayanışma icinde olmaya calıştı.
Bircok eğitimci, depremde binaları yıkılan meslektaşına evlerini acarken, 5 muzik oğretmeni de Bayraklı İlce Milli Eğitim Mudurluğunun onculuğunde 24 Kasım Oğretmenler Gunu dolayısıyla bir klip hazırladı.
Yonetmen ve aranjor Yunus Akpunar'ın destekleriyle kamera karşısına gecen Nurdan Atayer, Muslum Ali Cetin, Ezel Barış, Melek Buyukoztekir ve Evrim Aktaş'tan oluşan grup, seslendirdikleri "Benim Adım Oğretmen" turkusunu meslektaşlarına armağan etti.
Deprem sonrası arama kurtarma calışmaları ve cadır kentlerden goruntulerin yer aldığı klip, 24 Kasım'da sosyal medya platformlarından yayımlanacak.
Klibin yonetmenliğini yapan ve aynı zamanda şiirleri seslendiren Yunus Akpunar, AA muhabirine, kendisinin de 3 yıl once Bayraklı Ali Osman Konakcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olmasına rağmen oğretmenlerinden hic kopmadığını soyledi.
Ailesiyle depremi yaşadığını ve bunun uzerine oğretmenler icin boyle bir calışmanın icinde olmaya karar verdiğini anlatan Akpunar, şunları kaydetti:
"Okul hayatım boyunca hep Bayraklı ilcesinde okudum ve orada ikamet ettim. Deprem bizi de vurdu ve hala etkisindeyiz. Depremde evlerini kaybetmelerine rağmen eğitim vermeye devam eden oğretmenlerimiz ise beni cok duygulandırdı. Bu nedenle surekli goruştuğumuz İlce Milli Eğitim Mudurumuz Şuayip Uner, boyle bir klip duşuncemin olduğunu soylediğimde 'ne gerekiyorsa yapalım' dedi. Bunun uzerine muzik oğretmenlerimizle okulda toplandık ben ekipmanları getirdim ve turkuyu seslendirdik. Sonrasında cadır kentleri de gezerek klibini cektik. Bu klibi bugunlere gelmemizde emeği olan ve evini barkını kaybettiği halde hala oğrencilerine bir şey oğretmek icin cabalayan oğretmenlerimize armağan ettik."

Muzik oğretmenleri ise boylesine anlamlı bir calışmada yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, el birliğiyle bu zor gunleri atlatacaklarına inandıklarını belirtti.