Samsun'da muzik oğretmeni Emrah Kucukcanbaz, uzaktan eğitim surecinde oğrencilerine cep telefonu, tablet ve bilgisayarda kullanılan sanal enstruman uygulamalarıyla ders veriyor. Ladik Şehit Salih Kayan İmam Hatip Ortaokulunda gorevli Emrah Kucukcanbaz, AA muhabirine yaptığı acıklamada, uzaktan eğitim surecinde oğrencilerin cep telefonu, tablet ve bilgisayarla daha cok ic ice olduğunu soyledi.
Bu durumu fırsata cevirmek istediğini belirten Kucukcanbaz, "Muzik aletleri bulunmadığı icin derste neler kullanabiliriz diye duşunmeye başladım. Cep telefonları ve bilgisayarlar icin sanal piyano uygulamalarını buldum. Notalarla ilgili videolar cekip oğrencilerime gonderdim. Oğrencilerim bu notalara calıştı. Daha sonra videolarını cekip bana gonderdiler. Bu videoları birleştirip ortaya bir proje cıkardım." dedi.
Kucukcanbaz, mevcut şartlar nedeniyle enstrumanlar yerine teknolojiyi kullanarak oğrencileriyle muzik yaptıklarını anlatarak, "Pandemi surecinde aslında muzik yapmak zor. Seslerin gecikmesinden dolayı muzik yapmakta zorlanıyoruz. Teknolojiyi ve enstrumanları kullanarak bu sureci daha eğlenceli kılmaya calıştım. Oğrencilerimden de cok guzel donuşler aldım. Bu surecte enstruman calmayı oğrenenler oldu. Sıfırdan başlayanlar, kendini geliştirenler oldu." ifadelerini kullandı.
"Projeden sonra enstruman almak isteyen oğrencilerim oldu"
Calışmasında daha cok cep telefonlarından piyano uygulaması kullanıldığına işaret eden Kucukcanbaz, şunları kaydetti:
"Krizi fırsata cevirmek gibi oldu bu benim icin. Normalde okulda ve teneffuslerde, okul dışında kurslarda bu tur calışmalar yapabiliyordum. Ama şimdi oğrenciler bana surekli ulaşabiliyor. Calışmalarını bana gonderiyorlar. Surekli onlara donuş sağlayabiliyorum. Oğrencilerin enstruman oğrenmeleri icin cok guzel bir fırsat oldu. Bu projeden sonra enstruman almak isteyen oğrencilerim oldu. Onlar icin ikinci el gitarlar buldum, onları satın aldılar."
Ortaokul 8. sınıf oğrencisi Damla Ozel de "Uygulama sayesinde muzik ve enstrumanlara karşı ilgim daha da arttı. Kendimi bulma ve kendimi ifade etme şeklimi etkilediğini duşunuyorum. Ayrıca grup calışmalarının ne kadar eğlenceli olduğunu gordum." diye konuştu.
8. sınıf oğrencisi Onur Dinc ise uzaktan eğitim etkinlikleriyle farklı enstrumanlar calma imkanı bulduğunu, bu alandaki yeteneklerini geliştirmek istediğini dile getirdi.