Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, işinin oğretmenlerin ve cocukların yuzunu guldurmek, mutlu etmek olduğunu belirterek, "Hele bu, el ve iş birliğiyle hayırseverler vasıtasıyla olursa o zaman bu meselenin tadı tuzu tumuyle yerine geliyor. Ulkemiz, geleceğimiz ve cocuklarımız adına bir sevince boğuluyoruz ve bu sevincimizle beraber de geleceğe dair olan umutlarımız artıyor." dedi. Bakan Selcuk, Demiroz Eğitim ve Yaşam Vadisi Acılış Toreni'nde yaptığı konuşmada, bu tur yerlerin hizmete alınmasının para ve butce meselesi değil, yurek, dilek ve niyaz meselesi olduğunu belirterek, Demiroz ailesinin yuce gonullulukle yurudukleri istikametten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Bir ulkenin geleceği icin başoğretmen Mustafa Kemal Ataturk'un oğretmenlerinin hizmet edeceği ve cocukların eğitim alacağı kurumları hayata gecirmenin cok buyuk bir hizmet olduğunu anlatan Selcuk, nesiller boyunca gurur duyulacak bu guzel eserlerin hayata gecirilmesinden mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Selcuk, şoyle konuştu:
"İşimiz oğretmenlerin ve cocukların yuzunu guldurmek, onları mutlu etmek. Bunun ortamlarını, mekanlarını oluşturmak cok kutsi bir iş. Hele bu el ve iş birliğiyle hayırseverler vasıtasıyla olursa o zaman bu meselenin tadı tuzu tumuyle yerine geliyor. Ulkemiz, geleceğimiz ve cocuklarımız adına bir sevince boğuluyoruz ve bu sevincimizle beraber de geleceğe dair olan umutlarımız artıyor. Bu ulkenin geleceğine ilişkin beklentilerimiz yukseliyor ve bu cercevede de insana ve insanlığa dair milli ve evrensel olan beklentilerimiz buyuk bir yukselişe geciyor."
Bakan Selcuk, acılışı yapılan tesisin ornek olduğunu, bunun cocuklara anlatılması gerektiğini, bu tur calışmaların toplum icin bir yol haritası olmasının, ahlak telakkisi icerisinde nice eğitim tesislerinin vucuda getirilmesinin onemli olduğunu vurguladı.
Turkiye'deki tum hayırseverlere bu tesise katkılarından dolayı teşekkur eden Selcuk, "Cunku onların gonulleriyle bu gokyuzu şenleniyor, bu ulke guzelleşiyor, umudumuz artıyor ve cocuklarımıza dair yeni hikayeler yazmak icin bir fırsat doğuyor. İşte bu hikayeleri yazacağımız bu mekanlarda okuyacak olan cocukların sevinci sizlerin, Demiroz ailesinin tum nesiller boyunca gurur duyacağı bir şey." ifadelerini kullandı.
- "Son 18 yılda İstanbul'da eğitime ayrılan kaynak 8 milyar lirayı aştı"
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da temel amaclarının bilime sevdalı, kulture meraklı, duyarlı ve ahlaklı cocuklar yetiştirmek olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayata gecirdiği 2023 Eğitim Vizyonunda en buyuk gayenin sahibi olunan gorkemli tarihi, parlak bir geleceğe taşımak olduğunu dile getiren Yerlikaya, en onemli vazifelerinin Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un cumhuriyeti emanet ettiği cocukları ve gencleri bugunden geleceğe hazırlamak olduğunu ifade etti.

Yarınların mimarlarını fikri, vicdanı ve irfanı hur bireyler olarak yetiştirmek icin gayret gostereceklerini vurgulayan Yerlikaya, eğitimin en buyuk yatırım olduğunu, cetin bir imtihandan gecilen bugunlerde değerleri ve kulturu yeni kuşaklara aktarmada, refah duzeyini artırmada ve kalkınmayı sağlamada okullardaki yuz yuze eğitimin ne kadar onemli olduğunun bir kez daha anlaşıldığını vurguladı.
İstanbul'un 3 milyonu aşan oğrencisi, 7 bin 564 okulu, 168 bin oğretmeni ve 126 bin 500 dersliğiyle eğitimin de merkezi olduğunu belirten Yerlikaya, şunları kaydetti:
"2003-2021 yılları arasında İstanbul'da eğitime ayrılan kaynak 8 milyar lirayı aştı. Son 18 yılda İstanbul'umuzda 971 eğitim yuvası yani okul, 19 bin derslik olarak devletimizin imkanlarıyla inşa edildi. Yine 789 eğitim yuvası ve 15 bin 500 derslik de kıymetli hayırseverlerimizce şehrimize kazandırıldı. 1000 dersliğe sahip 45 okulumuzun yapımı ise devam ediyor. Bir de 2006 yılında Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla başlayan cok onemli bir proje var. İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi. Bu birim tarafından 1999 yılı ve oncesinde yapılmış olan 1322 okulumuzun deprem dayanıklılık etutlerinin tamamını yaptırdık. Bu calışmada, 781 okulumuz guclendirildi, 344 okulumuz yıkıldı ve yeniden mimari tasarımla yapıldı, 152 okulumuzda 66'sının guclendirme ve yeniden yapımı calışmaları devam ediyor. 2023'e kadar inşallah geriye kalan 86 okulumuzu da depreme dayanıklı hale getireceğiz. Bugune kadar yapılmakta olanların maliyeti 5 milyar lirayı gecti."
İstanbul Valisi Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'un onculuğunde Yaşayan Okullar Projesi'ne uygun olarak 4 bin 92 derslikten oluşan 127 okul olmak uzere toplam 135 binanın inşa edileceği 100 arsanın proje calışmalarını da haziranın sonunda tamamlayacaklarını bildirdi.
2020 yılında 17 hayırseverle 246 milyon liralık protokol imzaladıklarını ve bu sayede kente 17 okulda 338 derslik kazandırılacağını aktaran Yerlikaya, 2021 yılının ilk beş ayında 11 hayırseverle imzaladıkları 296 milyon liralık protokolle de kente 15 okul, 353 derslik kazandıracaklarını kaydetti.

Demiroz Grup Yonetim Kurulu Başkanı Pamir Mustafa Demiroz ise babası İsmail Kemal Demiroz'un onculuğunde 9 ay once yola cıktıkları bağış projesi icin canla başla calıştıklarını ve mutlu sona ulaştıklarını belirterek, Demiroz Eğitim ve Yaşam Vadisi'nin yapımında emeği gecenlere teşekkur etti.
Demiroz, 47 bin metrekare alan uzerine kurulu eğitim tesisinde, 4 katlı 6 bin metrekare 20 derslikli fen lisesi, 3 katlı 5 bin 400 metrekare 12 derslikli ortaokul, 3 katlı 5 bin 400 metrekare 12 derslikli bir ilkokul, 330 metrekare aile sağlığı merkezi, 250 metrekare mescit ve 3 bin 200 metrekare 100 kişi kapasiteli kız ve erkek oğrenci yurdu, 2 bin 100 metrekare arac ve yuruyuş park yolları, 23 bin 600 metrekare yeşil alanın bulunduğunu aktardı.
Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Selcuk, İstanbul Valisi Yerlikaya, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ile Demiroz ailesinin fertleri acılış kurdelesini kesti. İş insanı İsmail Kemal Demiroz, Bakan Selcuk'a teşekkur plaketi ve bir hediye takdim etti.