shaquille o neal kac kilo shaq kac kilo shaq boyu boyu kac o neal
Shaquille O'Neal (Shaq)

* Pozisyon: Center(pivot)
* Boy: 7-1 / 2,16
* Kilo: 338 lbs. / 153,3 kg.--son zamanlarda 147'ye duştu :lol:
* Takım: Miami Heat
* Jersey:#34
* Kolej : Louisiana State

---Kariyeri boyunca sadece 99'da AllStar olamayan bu dev pivot ki zaten 99'da AllStar Game yoktu kariyeri boyunca takımlarını hep ust sıralara taşımış onlarla beraber yuzukler kazanmıştı.İşte onun hakkında bazı bilinmeyenler.

-Shaq basketbolu bıraktıktan sonra Sheriff olmayı kafasına takmış durumda.
-4 cocuğu ve dev gibi bir malikenesi var.İcinde spor salonundan,sinema salonuna kadar herşey mevcut.
-47 numara ayakkabı giyiyor.
-Uvey babası Musluman olduğu icin Muslumanlara saygısı ve sempatisi cok fazladır.
-Okculuk ve motor sporlarına bayılıyor.
-New Jersey'de doğup emekli olduktan sonra Florida'ya yerleşmeyi planlıyor.
-Ayrıca 9 tane film yapıp parasına para unune un katmıştır.Bunların en onemlisi Kazaam'dır.Ulkemizde de sayısız kere gosterilmiştir bu film.Son filmi Scary Movie4 :lol:
-5 tane rap albumu ile de cok sevdiği bu tarzda cdler yapmıştır.Fakat nerdeyse hic biri tutmamıştır.

Shaquille Rashaun O'Neal,6 Mart 1972'de New Jersey'nin Newark kentinde dunyaya geldi. Babası Joe Toney ve annesi Lucille O'Neal uzunca bir duşunme seansından sonra bu iri bebeğe Arapcada Kucuk Savaşcı anlamına gelen Shaquille Rashaun adını verdiler. Ailesi ve cevresi bu şirin ufaklığın ileride devasa bir yapıya sahip olabileceğini az cok tahmin etseler de 13 yaşına geldiğinde 1.98 boya sahip olup 3.15 lik potaya kolayca smac vurabilecek kadar gelişeceğini hatta daha da ileri gidip gunun birinde NBA'in kapısını calabileceğini beklemiyorlardı.
Shaq, 13 yaşında bu sinyalleri vermeye başladığında ise uvey babası Philip Harrison'ın Amerikan Ordusundaki gorevi nedeniyle, ailesiyle birlikte Almanya'ya gitmek zorunda kaldı. Hızla gelişen fiziğinden oturu her gecen gun basketbola biraz daha yaklaşan kucuk cocuk icin Almanya, yaşıtlarından ayırt edilmesi ve goz onunde olması acısından bir bakıma şans oldu.

Her yıldız oyuncunun basketbol yaşamına yon verecek donum noktaları olmuştur. Shaq'ın 2 senelik bu Almanya macerasında en cok zaman gecirdiği yer evlerinin yakınındaki bir basketbol sahasıydı. Basketbolu tanıyıp sevmeye başladığı o ilk gunlerden."Bazı oyuncuların yaptığı gibi kucukken basketbol oynamak icin buyuk cabalar sarf etmedim.Ama fiziğim beni bu oyuna yonlendiriyordu ve direnmedim. Gittikce zevk aldım ve kendime guvenim geldi." sozleri ile bahsediyor Shaq.
Shaq'ı keşfeden isim ise ara sıra Avrupa'ya gelip ceşitli basketbol seminerlerine katılan Louisiana State Universitesi kocu Dale Brown oldu. Brown, cocuğu 15 dakika kadar izledikten sonra NBA'de rahatlıkla oynayabilecek bir donanıma sahip olabileceğini sezmiş, ona bir ton oğut verip ulkesine donmuştu. Ancak ikili arasındaki irtibat hic kesilmedi. Brown'ın kafasındaki plan belliydi;Shaq basketbol oynamaya devam edecek ve universite cağına geldiğinde Louisiana State'e kabul edilip buradan NBA'e sunulacaktı. Ancak kendini iyiden iyiye basketbola veren bu yetenekli ve dev cocuk icin lise yılları daha yeni başlıyordu.Shaq'ın boyu 1,5 sene icinde 10 santim daha uzadı.Fakat bu,Almanya'nın Fulda kentinde oğrenim gorduğu lisenin takımına girmesini kolaylaştırmadı.Buradaki sistemin Amerika'dan cok farklı olması ve takım kadrosunun dolu oluşu nedeniyle Shaq takıma giremedi.Aslında ilk başta canım cok sıkılmıştı. Benden daha gucsuz cocukların sahada ufak darbelerle yere duştuklerini gorunce durumu kabullenmem kolay olmadı. Ama kendimi bırakmanın en buyuk hata olacağını duşundum ve evimizin arkasındaki potada oynamaya devam ettim. Ve bu bana cok şey kazandırdı."diye konuşuyor bu olay icin Shaq.

nbatr.com