Buyuk yıldızları tanıyan fazla insan yok.Sence Nba ' in en iyi oyuncusu kim diye sorduğumda t-mac,duncan,kobe,garnett. Diye cevap alıyorum.Tamam bunlarda star ama buyuklerimizi unutmayalım. İlk olarak benim en cok sevdiğim oyuncu olan Dr.J anlatarak başlamak istedim.

Julius Erving yani bilinen adıyla dr.j belki de nba ' in bu kadar sevilmesini sağlayan en onemli oyunculardan biri Dr.j . " Aba " ' da oynuyordu. Aba ' daki başarıları onu Nba ' in kapısının actı.Nba ' e transfer olduğunda yer yerinden oynadı.Cunku Dr.j nba tarihinin o gune kadar gorduğu en iyi yukselen basketbolcuydu. Havada 4-5 saniye asılı kalıyordu.yer cekimi kuralını adeta ezip geciyordu.Herkes bu oyuncuyunun kim olduğunu anlamayadı.Muhteşem afrosuyla dikkatleri bir anda uzerine cekti.Koşarken afrosu ondan daha onde gidiyordu.bir anda yukseliyor ve seyircileri coşturuyordu ve seyirciler "fo', fo', fo!" diye bağrıyordu. Yani "Vur! Vur! Vur!" ya da "Cak! Cak cak!" . 82-83 sezonunda Jabbarlı lakers ' ı 4-0 devirip şampiyonlu yaşadı.Boylece şunu kanıtladı ; " yukarda tanrıydı ,aşağıda doktor ".

Bu arada Jordan ' ın cok sevilmesine biraz da katkı Dr.j ' den geldi.orneğin ; serbest atış cizgisinden potaya ilk ucan Dr.j ' di.Sonra buna benzer hareketleri yapan Jordan oldu ve herkes şunu duşundu ; Dr.j ' den sonra nba ' deki en iyi potaya ucan adam Jordan ...............

nbatr.com