Haftalardır uzerinde calıştığım. Bir wordpress temasından daha cok şey vaadeden Presence ismini verdiğim temayı bitirdim. Tema'nın magazin on paneli ve yazı bilgilerinin sidebar kısmı comfy klonudur.

Kısa bir girişten sonra ozellikleri listeleyelim:

1) Temada 2 farklı ana sayfa gostermi mevcut. Birincisi blog diğeri ise magazin tarzı.
2) Sayfa ve yazılarda nosidebar (yan panelsiz) icerik ekleme desteği vardır.
3) Temiz bir gorunum acısından yazar bilgisi, kategori bilgisi gibi bilgileri sidebar'a aldım.
3) Kategori, yazar, tarih ve etiket sayfası archive dosyasından cağrıldığından benzer gorunumu vardır. Yani blog sayfasına benzer.
4) Blog tarzı ana sayfa xhtml validdir. Ancak magazin tarzı değildir. CSS valid değildir. Nedeni ise bazı yerlerde CSS3 kullanmış olmam ve gecko ile webkit tabanlı tarayıcılarda aynı goruntuyu yakalamak icin o tarayıcıların kodlarını kullanmak zorunda olmam. Orneğin border-radius:5px; -moz-border-radius:5px; -webkit-border-radius:5px; gibi... Bunları silerseniz tema valid olacaktır. Ancak her şey kontrolum altında
5) Buradan yola cıkarak Chrome, Firefox, Safari, Opera ile aynı goruntuyu alırsınız. Ie8 ile temayı sorunsuz goruntuleyebilirsiniz. Daha alt ie surumlerine destek vermiyorum. ( Hep birlikte ie'den nefret ediyoruz! ) Şoyle soyleyim mesela. Eğer ie olmasaydı tarayıcılar arasında 110kb olan resimler yerine CSS ile 10kb tutacaktı...
6) Neredeyse her şeyi kontrol edebileceğiniz bir admin paneli vardır. Hic bir şeyi değiştirmek icin temayı duzenlemek zorunda değilsiniz.
7) Manşet alanını yonetici panelinden acıp kapatabilirsiniz.
8) Yonetici panelinden temaya yerleşik olan kategorilere gore benzer yazıları acıp kapatabilirsiniz!
9) Tum onizleme goruntuleri otomatik olarak oluşturulur. Yazıya eklediğiniz ilk resim thumbnailinizdir. Bunun icin timthumb kullandım.
10) Temada yonetici panelinden ayarlanabilen 4 farklı reklam alanı vardır. Başlık, yan panel, alt kısım ve yazı icinde başlığın altında gorunecek şekilde tum reklam kodlarınızı oradan ekleyebilirsiniz.
11) Kendi stil dosyanızı oluşturup yonetici panelinden bu stili secip kullanabilirsiniz.
12) Magazin ve blog stilinde anasayfadaki widgetler hareket ettirilebilirdir. Bunun icin jquery'den yararlandım cunku dbx js kutuphanesi calışmıyor.
13) Temayı ingilizce hazırladım. Turkce desteğini .po,.mo dosyaları ile sağladım. Bu sayede başka dillere de tercume edebilir ve farklı işlerde kullanabilirsiniz.
14) Lazy load sayesinde sayfayı aşağı doğru kaydırdığınızda sitede bulunan resimler efektle gorunur hale gelir.
15) Sarkan menuler icin superfish kullanıldı.
16) Dinamik tabları ve manşet alanını oluşturabilmek icin DD Tab Menu kullanıldı.
17) Yerleşik seo'lu title sistemi mevcuttur. Aldığınızda inceleyebilirsiniz.

Tum sırlarımızı verdikten sonra temayı nasıl kullanılır onu anlatalım şimdi de:

1) Temayı themes klasorune attıktan yada zip dosyasını admin panelinden yukledikten sonra direk aktifleştirin. (On izlemede bir şey gorememeniz normal)
2) Admin paneline yeni bir menu eklenecek oradan hemen varsayılan ayarları yukle kısmına geliyoruz ve varsayılan ayarları yukluyoruz.
3) Ardından istediğimiz gorunum secenekleri ve kategorileri belirleyip temanın keyfine varıyoruz.
4) Sidebar'sız sayfa eklemek icin yazı yazarken yan taraftan secim yapabiliyorduk ancak yazıları nasıl sidebarsız yaparız anlatıyorum: Yazıyı yazdıktan sonra ozel alan kullanmamız gerekiyor. Ozel alan değeri singletemplate yanındaki kutuya girmeniz gereken alan ise nosidebar eğer siz ozel bir yazı sayfası tasarımı yapmışsanız adını şoyle yapıp siz de kullanabilirsiniz. single-ozel.php o halde yapmanız gereken şu, ozel alana singletemplate yazıp yanındaki kutuya ozel yazmanız. Ornek nosidebar sayfasına ve yazısına bakabilirsiniz.
5) Şimdilik aklıma başka bir şey gelmiyor. Ancak gelirse belirtirim tabiki. Her şeyi otomatik ayarlamaya calıştım.

Admin paneli goruntusu:

http://i43.tinypic.com/2je5o3b.png

Magazin demo: http://presence.sermat.org/
Blog demo: http://www.sermat.org/

Footer'ı şifrelemedim tamamen acıktır. İstediğiniz gibi duzenleyip silebilirsiniz. Tema istenildiği kadar domain adresine kurulabilir. Ancak temayı başkasına vermeyin yani vicdan meselesi bu biliyorsunuz. Pek sevmediğim bir konu olduğundan tum imtiyazları gostermek istiyorum...

İletişim icin msn adresimi kullanabilirsiniz. [email protected]

Ucret olarak 50 TL duşunuyorum. Eğer PSD dosyalarını da isterseniz 70TL takdir sizin. Fiyatı cok uygun fırsatı değerlendirmek sizin elinizde...