Sultanlar'ın dansı
07
Neslihan, Aysun ve Gozde?nin muthiş formuyla 3?te 3 yapan ay yıldızlı bayanlarımız, Dunya Grand Prix Avrupa Elemeleri?nde buyuk avantaj yakaladı.

FİLENİN Sultanlar?ı, gectiğimiz yıl Japonya?daki Dunya Şampiyonası?nda altın madalya kazanan, dunya devi Rusya?yı Ankara?da perişan etti: 3-1. Yeni bir anlayış ve yeni bir yapılanma ile yola cıkan bayan voleybol takımımızın, ust uste ucuncu macını da kazanarak, 16. Dunya Grand Prix Avrupa elemelerinde muthiş bir form yakalaması, gelecek icin bizi oldukca umitlendirdi.

Macın geneline baktığımızda, teknik ekibimiz ve oyuncularımızın hepsi gorevlerini başarı ile yaptılar. İyi manşet getirdiğimizde pasorumuz Bahar, ortadan Eda ve tek ayak hucumlarda Aysun ile super hucum ettik. Blokta tum dunyanın durduramadığı Gamova?nın sert smacları, liberomuz Gulden?in adeta ellerinde eridi gitti. Tabii ki defansta Esra ve Gozde de super oynadı, akıl almaz topları cıkartarak, dunya şampiyonu Rusya?nın oyundan duşmesini sağladılar. Diğer taraftan akıllı hucum eden kızlarımız, yuksek Rus bloku karşısında da inanılmaz plaseler atarak, rakibin toparlanmasına fırsat vermedi ve tarihi galibiyete imza attı.

Neslihan?ın bu mactaki performansı belki başkalarının hoşuna gitmeyebilir ama ben bu goruşe asla katılmıyorum. Cunku 25-23 aldığımız ilk iki sette son final toplarını cok buyuk soğukkanlılıkla kullandı ve atmış olduğu muthiş servislerle galibiyette en buyuk pay sahibi oldu. Genc yıldızımız, onceki gunku Sırbistan onunde tie break?te 14-12 geride iken, attığı servislerle macı kazandırmıştı. Neslihan?ın oldurucu servisleri de her babayiğidin harcı değil, bunu ancak yıldızımız yapabilir.

Biraz da turnuvadaki en formda oyuncumuz Gozde?den bahsetmek istiyorum. Milli takımımızın uzun yıllardır hasret duyduğu ve tum dunya voleybolunun eksikliğini cektiği 4 numara oyuncusunun sahip olması gereken hucum, defans, manşet ve blokla ilgili yerine getirilmesi gereken her adımı kusursuzca başardığını ve kendisini cok geliştirdiğini gordum...

SALON: Ataturk

HAKEMLER: Martin Hudik (***) (Cek Cumhuriyeti), Fabrice Collados (***)(Fransa)

TURKİYE: Aysun (***), Bahar (***), Esra (***), Eda (***), Neslihan (****), Gozde (****) (Libero- Gulden ***, Gokcen **, Neriman *, Ciğdem *, Pelin *, Deniz*)

RUSYA: Akulova (**), Godina (**), Alimova (***), Shaskova (**), Sazhina (**), Gamova (***) (Libero- Kabeshova **, Merkulova *, Kosheleva *, Safronova *)

SETLER: 25-23, 25-23, 17-25, 25-21

SURE: 95 dakika (25, 26, 21, 23)