Hatay'ın Samandağ ilcesinde gorevli oğretmen cift, konteyneri sınıfa cevirip, lise giriş sınavına hazırlanan oğrencilere ders vermeye başladı. 8 oğretmenin ders anlattığı konteyner sınıfta bircok oğrenci, sınav icin caba harcıyor. Eşi Erhan Gumuş ile konteyner sınıf kuran Sibel Gumuş, "Cocukların gozlerinde korku ama bunun yanında cok buyuk bir umut da var. Gozlerine baktığınızda her şeyi unutuyorsunuz" dedi. Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin vurduğu Hatay'da, afetzedelerin yaralarının sarılması icin cabalar suruyor. Bircok binanın yıkıldığı Samandağ ilcesinde gorevli oğretmen cift de gonullu olup, eğitimi yarıda kalan oğrenciler icin kolları sıvadı.
Sibel-Erhan Gumuş cifti, yardımseverlerden gelen konteyneri sınıfa cevirip, lise giriş sınavına hazırlanan oğrencilere ders vermeye başladı. Toplam 8 oğretmenin ders anlattığı konteyner sınıfta bircok oğrenci, sınav icin gayret sarf ediyor.
'HER GUN SARSILIYORUZ AMA AYAKTAYIZ'
Samandağ'daki Cumhuriyet İlkokulu'nda gorev yapan sınıf oğretmeni Sibel Gumuş, eğitimin devam etmesi gerektiğini, bu nedenle konteyneri sınıfa cevirdiklerini anlattı.
Oğrenciler icin ellerinden geleni yapacaklarını belirten Gumuş, "Cocukların gozlerinde korku ama bunun yanında cok buyuk bir umut da var. Gozlerine baktığınızda, her şeyi unutuyorsunuz. Umarım hepsi, hedeflerine ulaşır; istedikleri liseye yerleşirler. Sonuna kadar destek olmaya devem edeceğiz.
Burası, bizim memleketimiz. İlceyi terk edebilirlerdi ama gitmediler. Onlar gitmedilerse ve Mustafa Kemal Ataturk onderliğinde bu ulkeyi bu noktaya getirebildiysek zorlu gunleri de aşarız. Umarım herkes dimdik durur. Her gun sarsılıyoruz ama ayaktayız" dedi.
KONTERNER SINIFTA 6 GUN DERS ZİLİ CALACAK
İlcedeki Eriklikuyu İmam Hatip Ortaokulu'nda fen bilimleri oğretmeni olarak calışan Erhan Gumuş ise oğrenciler icin şartları zorlayarak konteyner sınıf kurduklarını soyledi.
Gonullu oğretmenler ile haftanın 6 gunu konteynerde ders zili calacağını belirten Gumuş, "Sınavda cıkacak tum derslerin eğitimini veriyoruz. Konteyner doldu ama ikinci ve ucuncu grubu da acacağız. Başvurmak isteyenler, Adem Nural İlkokulu onune gelebilir" diye konuştu.
Oğrencilerden Zerka Temizkan (13) da deprem korkusunun hala gecmediğini, geceleri uyumakta zorlandıklarını soyledi. Buna rağmen derslerine calışmayı bırakmayacağını belirten Temizkan, "Onumuzde LGS var; calışmamız lazım. Oğretmenlerimize cok teşekkur ediyorum. Beraber daha gucluyuz. Calışmazsak başaramayız. Birlik ve beraberlik onemli. Bize konteyner gonderen, yardım eden herkese teşekkur ederiz. İleride estetik cerrah olmak istiyorum cunku insanları mutlu etmek, beni mutlu ediyor" dedi.
Eren Yılmaz ise elinden gelen her şeyi yaparak, tum zorluklara rağmen sınavı kazanıp, başarılı olacağını dile getirdi.