T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
Butce ve Mali Kontrol Genel Mudurluğu
SAYI :B.07.0.BMK.0.06.012.390 31.10.2007 * 20796
KONU : Tedavi ve ilac giderleri
2007 YILI MERKEZİ YONETİM BUTCE UYGULAMA GENELGESİ
(Sıra No: 12 )
5018 sayılı Kanuna ekli (I) ve (II) sayılı cetvellerde yer alan idarelerin tedavi ve ilac giderleri ile ilgili olarak hak sahiplerinin Bakanlığımıza ulaşan muhtelif taleplerinde odemelerde bazı aksaklıkların yaşandığı ifade edilmekte olduğundan, aşağıdaki acıklamaların yapılması gerekli gorulmuştur.
Bilindiği uzere, idarelerin 2007 yılına ait tedavi ve ilac giderlerinin karşılanması amacıyla, 5565 sayılı 2007 Yılı Merkezi Yonetim Butce Kanununun 11 inci maddesinin (f) fıkrası ile genel butce kapsamındaki kamu idareleri ile ozel butceli idarelerin ?02- Sosyal Guvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri? tertiplerinde yer alan odeneklerini, bu idarelerin butcelerinde mevcut veya yeniden acılacak ?03.9 Tedavi ve Cenaze Giderleri? tertiplerine aktarmaya Maliye Bakanı yetkili kılınmış bulunmaktadır.
(1) Sıra No'lu Merkezi Yonetim Butce Uygulama Genelgemizde, 5018 sayılı Kanuna ekli (I) ve (II) sayılı cetvellerde yer alan idarelerin 2007 yılına ait tedavi ve ilac giderlerinin karşılanabilmesi icin Bakanlığımızdan odenek aktarılması talebinde bulunmaları gerektiği belirtilmiş olup, bu kapsamda Bakanlığımıza ulaşan talepler değerlendirilerek idare butcelerine gerekli odenek aktarmaları yapılmaktadır.
Ancak, 2007 yılı tedavi ve ilac giderlerini karşılamak icin Bakanlığımız tarafından aktarılan odeneklerin, kurumların taşra teşkilatlarının ihtiyaclarının gozonunde bulundurularak dağıtılması ve harcamaların etkin bir şekilde gercekleştirilmesi hususlarında bazı aksaklıkların olduğu gorulmektedir.
Bu sebeple, kamu idarelerinin mevcut odeneklerini, başta merkez dışı birimlere ihtiyacları cercevesinde gonderilmesi olmak uzere gerekli tum tedbirleri alarak devlet hastanelerinin, universite hastanelerinin, ozel sağlık kurumlarının, serbest eczanelerin ve diğer hak sahiplerinin odemelerini hızlı ve etkin bir şekilde gercekleştirmeleri gerekmektedir.
Bilgilerini ve gereğini onemle arz/rica ederim.
Kemal UNAKITAN
Maliye Bakanı