5 Nisan 2008 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 26838
YONETMELİK
Sosyal Guvenlik Kurumundan:
BAĞ-KUR SAĞLIK SİGORTASI YARDIMLARI YONETMELİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 3/8/2005 tarihli ve 25895 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Bağ-Kur Sağlık Sigortası Yardımları Yonetmeliğinin 12 nci maddesinin başlığı "Sağlık Karnesi verilmesi icin gereken belgeler" olarak değiştirilmiş ve anılan maddenin birinci fıkrasında gecen "ve vize edilmesi" ifadesi madde metninden cıkartılmıştır.
MADDE 2 ? Aynı Yonetmeliğin 13 uncu maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
"Kurum; sigortalılar, malulluk veya yaşlılık aylığı almakta olanlarla bunların kanunen bakmakla yukumlu oldukları eş, cocuk, ana ve babaları ile haksahibi olarak aylık alan eş, cocuk, ana ve babaları icin, muayene ve tedavi başvurusunda, sağlık karnesi yerine T.C. Kimlik Numarası bulunan nufus cuzdanlarının ibraz edilmesini yeterli kabul eder."
MADDE 3 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.

MADDE 4 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Sosyal Guvenlik Kurumu Başkanı yurutur.

5 Nisan 2008 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 26838
YONETMELİK
Sosyal Guvenlik Kurumundan:
EMEKLİ VE MALULLUK AYLIĞI BAĞLANMIŞ OLANLARLA, BUNLARIN

KANUNEN BAKMAKLA YUKUMLU BULUNDUKLARI AİLE FERTLERİ,
DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLARIN MUAYENE İLE TEDAVİLERİ
HAKKINDA YONETMELİKTE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 6/9/2003 tarihli ve 25221 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Emekli ve Malulluk Aylığı Bağlanmış Olanlarla, Bunların Kanunen Bakmakla Yukumlu Bulundukları Aile Fertleri, Dul ve Yetim Aylığı Alanların Muayene İle Tedavileri Hakkında Yonetmeliğin 46 ncı maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Emekli, malulluk ve vazife malulluğu aylığı alanlarla bunların kanunen bakmakla yukumlu bulundukları aile fertleri ve dul ve yetim aylığı alanların muayene ve tedavi başvurusunda, sağlık karnesi yerine T.C. Kimlik Numarası bulunan nufus cuzdanlarının ibraz edilmesi yeterli kabul edilir."
MADDE 2 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 3 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Sosyal Guvenlik Kurumu Başkanı yurutur.