10 Mayıs 2008 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 26872
BAKANLAR KURULU KARARI
Karar Sayısı : 2008/13567
Ekli ?Millî Eğitim Bakanlığı Yonetici ve Oğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar?ın yururluğe konulması; Millî Eğitim Bakanlığının 7/4/2008 tarihli ve 22176 sayılı yazısı uzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 89 uncu maddesi ile 5/3/1964 tarihli ve 439 sayılı Kanuna gore, Bakanlar Kurulu'nca 18/4/2008 tarihinde kararlaştırılmıştır.
Abdullah GUL
CUMHURBAŞKANI
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YONETİCİ VE OĞRETMENLERİNİN DERS
VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR KARAR
MADDE 1 ? (1) 1/12/2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yururluğe konulan ?Millî Eğitim Bakanlığı Yonetici ve Oğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar?ın 10 uncu maddesinin (1) numaralı fıkrasının (c) bendinin (3) ve (6) numaralı alt bentlerinde yer alan ?kız ve erkek teknik oğretim okul ve kurumları? ibaresi ?kız ve erkek teknik oğretim, ticaret ve turizm okul ve kurumları? şeklinde değiştirilmiştir.
(2) Aynı Kararın 16 ncı maddesinin (b) bendinde yer alan ?ve bir ayda dort gunu gecmemek uzere ayakta gorulen tedavi nedeniyle? ibaresi madde metninden cıkarılmıştır.
(3) Aynı Karara ekli ?Millî Eğitim Bakanlığı Yonetici ve Oğretmenlerinin Haftalık Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Cizelge?de yer alan ?KIZ VE ERKEK TEKNİK OĞRETİM OKUL/ KURUMLARI? ibaresi ?KIZ VE ERKEK TEKNİK OĞRETİM, TİCARET VE TURİZM OKUL/ KURUMLARI? şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 2 ? (1) Maliye Bakanlığı ve Sayıştay'ın goruşu alınarak hazırlanan bu Karar yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 3 ? (1) Bu Kararı Bakanlar Kurulu yurutur.