Bugune kadar toplam 202 kamu kurumunda yuzlerce ic denetcinin ataması yapılarak ic denetim birimlerinin kurulması sağlanmıştır. Ancak, ic denetcilerin statusunun ne olacağı, İc Denetim Koordinasyon Kurulu'nun ozerk olup olmayacağı, teftiş kurulları ile ic denetciler arasındaki rol karmaşasının son bulup bulmayacağı ve kimlerin ic denetci olması gerektiği gibi hususlar hÂl cevapsızdır. Bu konularla ilgili ozel bir calışmayı yayımlıyoruz. Kamu Mali Yonetimi ve Kontrol Kanunu ile birlikte Turkiye, ?yonetim sorumluluğu' ile tanışmış ve model olarak da Avrupa Birliği ulkelerinin buyuk bir kısmında uygulanan Anglo-Sakson yaklaşımını benimsemiştir. Bu felsefe doğrultusunda kamuda ic denetimin inşa edildiği bugunlerde nelere dikkat edilmesi gerektiği; etkili bir ic denetim icin asgari şartların neler olması gerektiği; İc Denetim Birimi Başkanlıklarıyla dolaylı bir bağı olan İc Denetim Koordinasyon Kurulu'nun neden ve nasıl yapılandırılması gerektiği hususlarının ağırlıklı olarak ele alındığı bu calışmanın genel cercevesi; Avrupa Birliği'nin kamu ic denetimine yaklaşımı ve Turkiye'nin yukumlulukleri perspektifinde uluslararası ic denetim standartları gereğince yapılması gerekenlerdir.
Kamuda artık yeni bir denetim sistemi vardır. Bu sistem de ancak ?yonetim sorumluluğu' ilkesinin hakim olduğu bir kamu idaresinde, yeniliğe acık yoneticilerle, yonetim kontrolu (ic kontrol) ve ic denetimin doğru anlaşılıp uygulandığı bir orgut ikliminde yaşayabilecektir.
Calışmanın konu başlıkları: GİRİŞ
I. KAMU İC DENETİMİ KAVRAMI
II. AVRUPA BİRLİĞİ'NDE KAMU İC DENETİMİ
A. Avrupa Birliği'nin İc Denetime Yaklaşımı
B. Avrupa Birliği'nde İc Denetim ve İc Kontrol İlişkisi
C. Turkiye'nin Avrupa Birliği Adaylığı ve İc Denetim
D. Avrupa Birliği İlerleme ve Katılım Ortaklığı Belgelerinde İc Denetim
1. Avrupa Birliği Komisyonunca Hazırlanan Turkiye İlerleme Raporları
2. Avrupa Birliği Konseyince Onaylanan Turkiye Katılım Ortaklığı Belgeleri
III. TURKİYE'DE KAMU İC DENETİMİNİN KURULMASI
A. Kamu Mali Yonetimi ve Kontrol Kanununda İc Denetim
B. Mulga Kamu Yonetiminin Temel İlkeleri ve Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanunda İc Denetim.
IV. KAMU İC DENETİMİNDE TEMEL ACMAZLAR
A. İc Denetimin ve İc Denetcilerin Statusuzluğu
B. Kamu İc Denetiminin Zayıf Halkası: İc Denetim Koordinasyon Kurulu
C. İc Denetim Yolsuzlukla Mucadelenin Neresindedir?
D. Yonetim Kontrolu ? İc Denetim ? İc Mali Kontrol ? Teftiş Kurulu ve Rollerin Kaosu
E. Kimler İc Denetci Olmalıdır?
SONUC
Calışmanın pdf ortamındaki hali icin tıklayınız.
Calışanın word ortamındaki hali icin tıklayınız.