Cok yakın tarihte yayınlanan Uzay Hepari'ye saygı albumunde "Adem Onlar Anlar"la, Dj.Huseyin Karadayı'nın "You Dance From Turkey" albumunde ise "Vagon" adlı kendi şarkısıyla yer alan Seda Yavuz'un bu ilk albumu muzik cevrelerinde merakla bekleniyordu.
Kendi deyimiyle "hem okullu, hem alaylı" olan Seda Yavuz, bu yuzden daha yolun en başında, bir cok isimden bir adım onde olduğunu duşunuyor.
Mujdat Gezen Sanat Merkezi'nde muzik eğitimi alan ve 2001 yılında mezun olan Seda Yavuz, Mujdat Gezen'in 10 varisinden biri. Eğitimi suresince sahne calışmalarını da surduren Seda, bir sure Kargo grubunun eski solisti Koray Candemir'in vokalistliğini de yaptı.
"Bi'şeyler Yap" adını taşıyan bu ilk albumuyle, sesi ve fiziği kadar şarkılarıyla da muzik dinleyicisine 2009 yazı icin yeni bir oneri sunuyor Seda Yavuz. Bu albumde soz ve muziği Seda Yavuz'a ait uc şarkının yanı sıra, tum duzenlemeleri yapan Mehmet Andicen imzalı 6 şarkı, sozlerin coğuna imza atan Pınar Andı ile Yavuz Hakan Tok imzalı bir şarkı var. Daha once Funky C. duetiyle dinlediğimiz "Adem Olan Anlar" ise bu defa Seda Yavuz'un solo versiyonuyla albumde yer alıyor.
Ossi Muzik etiketiyle yayınlanan albumun yapımcısı Hakan Eren, Uzay Hepari'ye saygı albumunde ilk kez dinlediği ve album yapmak icin peşine duştuğu Seda Yavuz'un bu ilk albumunu dinleyen herkesin cok seveceğini soyluyor. Hakan Eren'e gore Seda Yavuz'un farkı kısa surede anlaşılacak. Produktorluğunu muzik dunyamızda başarılı albumlere imza atan Ceyhan Candır - Mehmet Andicen'e ait.

Seda Yavuz - "Bi'şeyler Yap"
Yalan Olduk
Soz: Pınar Andı Muzik: Mehmet Andicen
Kusura Bakma
Aşk Burda Oturmuyor
Soz & Muzik: Yavuz Hakan Tok
Bi'şeyler Yap
Bir Hayat
Soz: Pınar Andı Muzik: Ceyhan Candır, Mehmet Andicen
Adem Olan Anlar