30 Nisan 2011 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 27920
YONETMELİK
Millî Eğitim Bakanlığından:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ANADOLU OĞRETMEN LİSELERİ
YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 6/9/1998 tarihli ve 23455 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu Oğretmen Liseleri Yonetmeliğinin 14 uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?Ancak, okullarda oğrenim gormekte iken;
a) Şehit veya gazi cocuğu durumuna duşen oğrencilerin nakilleri, istemeleri ve durumlarını belgelendirmeleri hÂlinde bir defaya mahsus olmak uzere boş kontenjan ve puan şartı aranmaksızın istedikleri farklı bir yerleşim yerindeki okullardan birine yapılır. Bu kapsamda nakilleri yapılan oğrencilerin yerleştirme puanı, nakil gidilen okulun nakillere esas taban puanı ve kontenjanında dikkate alınmaz.

b) Kontenjan şartı nedeniyle nakli yapılamayan oğrencilerden anne veya babası olen veya kamu gorevinden dolayı anne veya babasının gorev yeri değişen oğrencilerin nakilleri, durumlarını belgelendirmeleri, birinci fıkradaki yerleştirmeye esas taban puan şartının korunması ve sınıflarındaki azami şube oğrenci mevcudunun % 10'unu gecmemesi kaydıyla anne veya babasının ikametinin veya memuriyet gorevinin bulunduğu yerleşim yerindeki okullardan birine yapılır.?
MADDE 2 ? Aynı Yonetmeliğin 19 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?MADDE 19 ? Okullarda her şube icin oğrenci mevcudu otuzu gecemez. Ancak 14 uncu maddenin ikinci fıkrasının (b) bendi kapsamında nakli yapılan oğrenciler nedeniyle şube oğrenci mevcudu %10 kadar artırılabilir.
Sınıf tekrarına kalan oğrencilerden dolayı şube oğrenci mevcudunun otuzu aşması hÂlinde komisyon kararıyla aynı sınıf duzeyinde yeni şube acılabilir.?
MADDE 3 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.

MADDE 4 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Millî Eğitim Bakanı yurutur.