9 Eylul 2011 CUMAResmî GazeteSayı : 28049
YONETMELİK
Millî Savunma Bakanlığından:
SUBAY VE ASTSUBAY ATAMA YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 18/12/2005 tarihli ve 26027 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Subay ve Astsubay Atama Yonetmeliğinin 33 uncu maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
?Turk Silahlı Kuvvetleri bunyesinde bulunan ve on lisans, lisans ve lisansustu duzeyde eğitim ve oğretim yapan kurum ve kuruluşların oğretim uyesi haricindeki oğretim elemanı kadrolarına atanan personelin ertelemesine ilişkin usul ve esaslar, Kuvvet Komutanlıklarının ozellikleri de goz onune alınarak Kuvvet Komutanlıklarınca cıkarılacak yonergelerde duzenlenir.?
MADDE 2 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 3 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Millî Savunma ve İcişleri Bakanları yurutur.

Erteleme
Madde 33 - Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Guvenlik Komutanlığına mensup subay ve astsubayların garnizonlardaki kalış surelerinin personelin isteğine bağlı olarak uzatılması, kendi yonergelerinde belirlenir.
Subay ve astsubaylardan garnizon değiştirme sırası gelenlerin atamaları;
a) Ertesi yıl sıralı hizmet garnizonlara gidiş sırası gelecekler ve bu sebeple mutlaka gonderilecekler 1 yıl icin,
b) İdarece yurt icinde ve yurt dışında akademi, universite, yuksek okul, enstitu, kurs, staj gibi oğrenimde bulundurulanlar, oğrenimlerinin son bulacağı tarihe kadar,

c) Milletlerarası ve ikili anlaşmalar gereği yurt ici veya yurt dışı hizmetlere atanmış bulunanlar, tespit edilmiş gorev surelerinin son bulacağı tarihe kadar,
c) Herhangi bir sınıf ya da branşta oğretmen veya oğretmen yardımcısı yetiştirilmek uzere yurt dışına gonderilen subay ve astsubaylardan yurda donuşlerinde 2 yıl oğretmenlik yaptıktan sonra sıralı hizmet garnizonlarına atama sırası gelenler, kıta hizmet zorunluluğu olanlar veya garnizon hizmet suresi dolanların, mesleki gelişim paternlerine bağlı olarak 2 yıla kadar,
d) Bazı ozel silah, silah sistemleri veya işletim sistemleri konusunda yurt icinde / yurt dışında oğrenim / kurs gormuş ve buna bağlı olarak diğer garnizonlarda istihdamı mumkun olmayan personel, goreve ilişkin aynı nitelikleri haiz başka bir personel atandırılamadığı surece,
e) Bir sonraki yıl icin yurt dışı surekli goreve secilen personelden o yıl atama durumunda olanlar yurt dışı gorevin sonuna kadar,
f) Diğer bir garnizonda konuşlu olup da; idari, asayiş ve benzeri nedenlerde gecici olarak sıralı hizmet garnizonuna intikal ettirilen birliklerde gorevli personelden, sıralı hizmet garnizon sırası gelenlerden daha onceki hizmetleri sebebiyle 120 gun muktesep hakkı olanlar, 1 yıl,

g) Lisans ve lisansustu eğitim kurumlarında bizzat eğitim ve oğretim hizmetlerinde gorevli olup, daha once asgari bir defa sıralı hizmet garnizonunda gorev yapan personelden bulundukları garnizonların hizmet suresini tamamlamadan sıralı hizmet garnizonuna atanma sırası gelenlerin bağlı oldukları birlik komutanlığınca başarılarından dolayı bulundukları gorevde kalmaları teklif edilmesi halinde sıralı hizmet garnizonu hizmetleri 1 yıl,
ğ) Uluslar arası ve ulusal duzeyde Turkiye'yi ya da Turk Silahlı Kuvvetlerini temsilen katıldıkları yarışmalarda ilk uc dereceye giren başarılı sporcular, bu unvanlarını muhafaza ettikleri surece,
mensubu olduğu Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Guvenlik Komutanlığınca ertelenebilir.
Genelkurmay KarargÂhı ile bağlı birlik ve kurumlarındaki ve Millî Savunma Bakanlığı karargÂhındaki kilit / kritik kadrolar Genelkurmay Başkanlığı / Millî Savunma Bakanlığınca Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ile koordine edilerek belirlenir. Bu kadrolarda gorevli personelin atamaları Kuvvet Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı ile koordine edilerek Genelkurmay Başkanlığınca her defasında 1 yıl olmak uzere ertelenebilir.