6 Mart 2012 SALI
Resmî Gazete
Sayı : 28225
YONETMELİK
Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığından:
YUKSEKOĞRETİM KURUMLARINDA YABANCI DİL OĞRETİMİ VE
YABANCI DİLLE OĞRETİM YAPILMASINDA UYULACAK
ESASLARA İLİŞKİN YONETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 4/12/2008 tarihli ve 27074 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yuksekoğretim Kurumlarında Yabancı Dil Oğretimi ve Yabancı Dille Oğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yonetmeliğin 7 nci maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?(5) Birinci ve ikinci fıkralar kapsamına giren programlara yer veren fakulte, enstitu, yuksekokul veya meslek yuksekokullarının bağlı bulunduğu universitelerde yabancı dil hazırlık sınıfı acılır. Hazırlık sınıfı, rektorler arasında imzalanan ve Yuksekoğretim Genel Kurulunun onayı ile kabul edilen protokole istinaden, bir başka universitede de acılabilir. 5 inci madde hukumlerine gore yabancı dil seviye tespit sınavından muaf olanlar haric olmak uzere, bu fakulte, enstitu veya yuksekokullara kayıt yaptırmış olan oğrenciler, yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmekle yukumludurler.?
MADDE 2 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 3 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Yuksekoğretim Kurulu Başkanı yurutur.
ESKİ FIKRA HUKMU5) Birinci ve ikinci fıkralar kapsamına giren programlara yer veren fakulte, enstitu, yuksekokul veya meslek yuksekokullarının bağlı bulunduğu universitelerde yabancı dil hazırlık sınıfı acılır. Hazırlık sınıfı, rektorler arasında imzalanan ve Yuksekoğretim Genel Kurulunun onayı ile kabul edilen protokole istinaden, bir başka universitede de acılabilir. 5 inci madde hukumlerine gore yabancı dil seviye tespit sınavından muaf olanlar haric olmak uzere, bu fakulte, enstitu veya yuksekokullara kayıt yaptırmış olan oğrenciler, yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmekle yukumludurler. Yabancı dille okutulan derse yer verilmeyen programlarda oğrenim gormeye hak kazanan oğrenciler, yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmeye mecbur tutulamazlar.