26 Haziran 2012
Resmî Gazete
Sayı : 28335
YONETMELİK
Karar Sayısı : 2012/3262 Ekli ?Yurtdışında Surekli Gorevlendirilecek Personel Hakkında Yonetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik?in yururluğe konulması; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 189 sayılı Kanun Hukmunde Kararnameye gore, Bakanlar Kurulu'nca 25/5/2012 tarihinde kararlaştırılmıştır.
YURTDIŞINDA SUREKLİ GOREVLENDİRİLECEK PERSONEL HAKKINDA YONETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 28/7/2006 tarihli ve 2006/11534 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yururluğe konulan Yurtdışında Surekli Gorevlendirilecek Personel Hakkında Yonetmeliğin 2 nci maddesinin ikinci fıkrasına "Dışişleri Bakanlığı," ibaresinden sonra gelmek uzere "Gumruk ve Ticaret Bakanlığı," ibaresi eklenmiştir.
MADDE 2 ? Aynı Yonetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi, 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi ile aynı Yonetmeliğe ekli (1) sayılı cetvelin Gumruk Musteşarlığına ait (8) numaralı bolumu ve (2) sayılı cetvelin Gumruk Musteşarlığına ait (8) numaralı bolumu yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 3 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 4 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Bakanlar Kurulu yurutur.
DEĞİŞTİRİLEN HUKUMLER
MADDE 2- (1) Bu Yonetmelik, 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yonetimi ve Kontrol Kanununda belirtilen merkezî yonetim kapsamındaki kamu idareleri, sosyal guvenlik kurumları ile Dışişleri Bakanlığı kadroları kullanılmak suretiyle, yurtdışında surekli gorevlendirilecek personeli kapsar.
(2) (Değişik: 1/3/2010-2010/229 K.) Turk Silahlı Kuvvetleri, Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Musteşarlığı, Hazine Musteşarlığı, Dış Ticaret Musteşarlığı, Emniyet Genel Mudurluğu ve Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Mudurluğu personeli hakkında bu Yonetmelik hukumleri uygulanmaz.
(3) Kurumların teşkilat kanunlarındaki ozel hukumler saklıdır.
Atama yapılacak kadro unvanları (1)
MADDE 5- (1) Kurumlarca yurtdışı teşkilatına atama yapılacak kadro unvanları aşağıda belirtilmiştir:
g) (Ek: 6/1/2009-2009/14581 K.) Gumruk Musteşarlığı; gumruk muşaviri.
MADDE 7- (1) Kurumların personelinde arayacağı ozel şartlar aşağıda belirtilmiştir:
ı) (Ek: 6/1/2009-2009/14581 K.) Gumruk muşaviri kadrolarına atanabilmek icin en az dort yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, işletme, iktisat, maliye, kamu yonetimi, uluslararası ilişkiler, matematik ve istatistik fakulte, yuksekokul veya bolumleri ile Gumruk Musteşarlığı tarafından belirlenecek muhendislik bolumlerinden ya da bunlara denkliği Yuksekoğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakulte veya yuksekokullardan birini bitirmiş olmak ve Gumruk Musteşarlığında daire başkanı ve daha ust idari kadrolarda ya da gumruk mufettişi, kontrolor, gumruk uzmanı veya Avrupa Birliği uzmanı kadrolarında fiilen altı yıl veya genel mudur ve daha ust idari kadrolarda calışmış olmak şarttır.