Kamudaki mudur ve mudur yardımcılarıyla ilgili yonetmelikte değişiklik yapıldı.
Mudur ve mudur yardımcısı kadrolarına ilk defa atanacak olanların 2 yıl sureyle zorunlu olarak Doğu ve Guneydoğu illerinde gorevlendirilmeleri uygulamasına son verildi.
MUSTAFA CAKIR / CUMHURİYET
ANKARAHukumet kamuda mudur ve mudur yardımcısı atamalarında surpriz bir değişiklik yaptı. Yonetmelik değişikliği ile kamu kurum ve kuruluşları ile kamu iktisadi teşebbuslerinde mudur ve mudur yardımcısı kadrolarına ilk defa atanacak olanların 2 yıl sureyle zorunlu olarak ağırlıkla Doğu ve Guneydoğu illerinde gorevlendirilmeleri uygulamasına son verildi.
Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle yonetmeliğin Haziran 2000 tarihli ek 1. maddesi yururlukten kaldırıldı. Yururlukten kaldırılan madde, kamu kurum ve kuruluşları ile kamu iktisadi teşebbuslerinde 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'na tabi olarak istihdam edilen bolge muduru, başmudur, il ve ilce mudurleri, milli eğitim muduru, malmuduru, il ve ilce muftusu, şube muduru ve diğer mudur unvanlarına, merkez denetim elemanlığında bulunanlardan/bulunmuş olanlardan atanacaklar haric olmak uzere defterdar ile gelirler ve işletme bolge muduru unvanlarına; aynı unvanların yardımcılıklarına atanacak olanların ilk gorev yerlerini duzenliyordu. Bu unvanlarda gorev yapan personelin ilk gorev yerleri şu illerden oluşuyordu: ?Artvin, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman, Ağrı, Bingol, Bitlis, HakkÂri, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli, Ardahan, Iğdır, Batman, Şırnak, Gumuşhane, Bayburt, Van.?
Ozur grubu
Yapılan değişiklik ile mudur ve mudur yardımcılarının ilk olarak bu illerde gorevlendirilmeleri koşulu kaldırıldı. Ayrıca bu hizmet bolgelerine atananlar, sağlık ve eş durumu gibi ozur grubu atamalarından yararlanamıyorlardı. Değişiklik ile bu hukumler de yururlukten kaldırıldı.
?Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Gorevde Yukselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yonetmelik?te de değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan değişikliğe gore, ?Milli Eğitim Bakanlığı'nda eğitim ve oğretim hizmetleri sınıfına dahil kadrolardan eğitim uzmanı kadrolarına? yapılacak atamalarda ?Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Gorevde Yukselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yonetmelik? hukumleri dikkate alınmayacak.