31 Aralık 2012 PAZARTESİ
Resmî Gazete
Sayı : 28514 (4. Mukerrer)
YONETMELİK
Millî Eğitim Bakanlığından:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ GOREVDE YUKSELME VE
UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 4/3/2006 tarihli ve 26098 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Gorevde Yukselme ve Unvan Değişikliği Yonetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (1) numaralı alt bendi ile 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan ?eğitim uzmanı? ibareleri, ?eğitim ve oğretim hizmetleri sınıfı haric diğer hizmet sınıflarında bulunan kadrolardan eğitim uzmanı? olarak değiştirilmiştir.
MADDE 2 ? Aynı Yonetmeliğin 25 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
?a) Talim ve Terbiye Kurulu uyeliği, Bakanlık muşavirliği ve eğitim muşavirliği gorevlerinde en az uc yıl sureyle bulunmuş olanlar durumlarına uygun gorevlere,?
?(6) Talim ve Terbiye Kurulu uyeliği, Bakanlık muşavirliği, eğitim muşavirliği, Bakanlık başdenetciliği, Bakanlık denetciliği, il eğitim denetmenliği ile şube muduru ve daha ust unvanlı gorevlerde asaleten gecirilen sureler (A) tipi eğitim kurumu mudurluğunde gecmiş sayılır.?
MADDE 3 ? Aynı Yonetmeliğe aşağıdaki gecici madde eklenmiştir.
?GECİCİ MADDE 2 ? Bu maddenin yururluğe girdiği tarihte Bakanlık merkez teşkilatında gecici gorevle calışmakta olan oğretmenlerden Bakanlık merkez teşkilatındaki gecici gorev suresi toplam en az altı ay olanlar eğitim uzmanı kadrolarına atanabilirler.?
MADDE 4 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 5 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Millî Eğitim Bakanı yurutur.
Cıkarılan maddeler aşağıda kırmızı renkle, eklenen maddeler ise mavi renkle gosterilmiştir.
Gorevde yukselme ve unvan değişikliğine tabi hizmet grupları ve kadrolar
MADDE 5 ? (Başlığı ile birlikte değişik:RG-12/12/2008-27078)
(1) Gorevde yukselmeye tabi gorev grupları ve kadrolar:
b) Araştırma ve Planlama Hizmetleri Grubu;
1) Talim ve Terbiye Kurulu uzmanı, eğitim uzmanı, eğitim ve oğretim hizmetleri sınıfı haric diğer hizmet sınıflarında bulunan kadrolardan eğitim uzmanı
Gorevde yukselme sınavı suretiyle atanacaklarda aranacak ozel şartlar
MADDE 7 ? (Değişik:RG-23/7/2010-27650)
(1) Bu Yonetmelik kapsamındaki gorevlere gorevde yukselme suretiyle atanacaklarda aşağıdaki ozel şartlar aranır.
d) Talim ve Terbiye Kurulu uzmanı ile eğitim uzmanı, eğitim ve oğretim hizmetleri sınıfı haric diğer hizmet sınıflarında bulunan kadrolardan eğitim uzmanı kadrolarına atanabilmek icin;
1) Fakulte veya en az dort yıllık yuksekokul mezunu olmak.
2) Oğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olmak.
3) Bakanlık eğitim ve oğretim hizmetleri sınıfına dahil kadrolarda veya şef kadrosunda en az beş yıl sureyle gorev yapmış olmak.
Gorevler arası gecişler
MADDE 25 ? (Değişik:RG-23/7/2010-27650)
(1) Gorevler arası gecişler aşağıdaki esaslara gore yapılır.
a) Talim ve Terbiye Kurulu uyeliği, Bakanlık başmufettişliği, Bakanlık mufettişliği, ic denetcilik, hukuk muşavirliği, eğitim mufettişliği, mali hizmetler uzmanlığı gorevlerinde bulunanlar ile şube mudurluğu veya daha ust kadro unvanını kazanmış olmaları şartıyla ataşelik ve diğer muşavirlik gorevlerinde toplam en az uc yıl sureyle bulunmuş olanlar, durumlarına uygun gorevlere,
?a) Talim ve Terbiye Kurulu uyeliği, Bakanlık muşavirliği ve eğitim muşavirliği gorevlerinde en az uc yıl sureyle bulunmuş olanlar durumlarına uygun gorevlere,?
25. MADDEYE EK FIKRA
?(6) Talim ve Terbiye Kurulu uyeliği, Bakanlık muşavirliği, eğitim muşavirliği, Bakanlık başdenetciliği, Bakanlık denetciliği, il eğitim denetmenliği ile şube muduru ve daha ust unvanlı gorevlerde asaleten gecirilen sureler (A) tipi eğitim kurumu mudurluğunde gecmiş sayılır.?
EK GECİCİ MADDE
?GECİCİ MADDE 2 ? Bu maddenin yururluğe girdiği tarihte Bakanlık merkez teşkilatında gecici gorevle calışmakta olan oğretmenlerden Bakanlık merkez teşkilatındaki gecici gorev suresi toplam en az altı ay olanlar eğitim uzmanı kadrolarına atanabilirler.?