31 Ocak 2013 PERŞEMBE
Resmî Gazete
Sayı : 28545
KANUN
YUKSEKOĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNU İLE BAZI
KANUN VE KANUN HUKMUNDE KARARNAMELERDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
Kanun No. 6410 Kabul Tarihi: 22/1/2013
MADDE 1 – 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Yuksekoğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun ek 116 ncı maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendinden sonra gelmek uzere aşağıdaki bentler eklenmiş ve mevcut bentler buna gore teselsul ettirilmiştir.
“d) Fatih Universitesi Rektorluğune bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek oluşturulan ve Rektorluğe bağlanan Ankara Sağlık Yuksekokulundan,
e) Fatih Universitesi Rektorluğune bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek oluşturulan ve Rektorluğe bağlanan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yuksekokulundan,
f) Fatih Universitesi Rektorluğune bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek oluşturulan ve Rektorluğe bağlanan Hemşirelik Yuksekokulundan,
g) Fatih Universitesi Rektorluğune bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek oluşturulan ve Rektorluğe bağlanan Ankara Meslek Yuksekokulundan,
ğ) Fatih Universitesi Rektorluğune bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek oluşturulan ve Rektorluğe bağlanan Sağlık Bilimleri Meslek Yuksekokulundan,”
MADDE 2 – 2809 sayılı Kanuna aşağıdaki madde eklenmiştir.
“Ankara Sosyal Bilimler Universitesi
EK MADDE 148 – Ankara ’da, Ankara Sosyal Bilimler Universitesi adıyla yeni bir universite kurulmuştur.
Bu Universite, Rektorluğe bağlı olarak;
a) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakultesinden,
b) Siyasal Bilgiler Fakultesinden,
c) Yabancı Diller Fakultesinden,
c) Dini İlimler Fakultesinden,
d) Hukuk Fakultesinden,
e) Sosyal Bilimler Enstitusunden,
f) Doğu ve Afrika Araştırmaları Enstitusunden,
g) Turk Dunyası Araştırmaları Enstitusunden,
ğ) Batı Dunyası Araştırmaları Enstitusunden,
h) İslam Araştırmaları Enstitusunden,
oluşur.”
MADDE 3 – 2809 sayılı Kanuna aşağıdaki gecici madde eklenmiştir.
“GECİCİ MADDE 43 – Fatih Universitesi Rektorluğune bağlı olan Tıp Fakultesi ve Sağlık Bilimleri Enstitusu ile Ankara Sağlık Yuksekokulu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yuksekokulu, Hemşirelik Yuksekokulu, Ankara Meslek Yuksekokulu ve Sağlık Bilimleri Meslek Yuksekokulunda halen oğrenimlerini surduren oğrenciler ve bu yuksekoğretim kurumlarının oğretim elemanları ile malvarlığı Turgut Ozal Universitesine devredilir. 2012-2013 eğitim-oğretim yılında kayıt yaptıran oğrenciler dÂhil bu yuksekoğretim kurumlarında halen oğrenimlerini surduren oğrencilere verilecek mezuniyet belgeleri ile diplomalar, istekleri halinde onceden bağlı bulundukları universitenin adıyla ilgili universite tarafından verilir.
Fatih Universitesinin 5/6/1996 tarihli ve 4142 sayılı Kanun ve diğer duzenlemeler uyarınca kazanmış olduğu butun hak ve yetkiler saklıdır.”
MADDE 4 – 2809 sayılı Kanunun ek 36 ncımaddesinin ikinci fıkrasının (e) ve (f) bentleri yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 5 – 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yonetimi ve Kontrol Kanununa ekli (II) sayılı cetvelin “A) Yuksekoğretim Kurulu, Universiteler ve Yuksek Teknoloji Enstituleri” bolumune aşağıdaki ibare eklenmiştir.
“106) Ankara Sosyal Bilimler Universitesi”
MADDE 6 – 2/9/1983 tarihli ve 78 sayılı Yuksekoğretim Kurumları Oğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hukmunde Kararnameye aşağıdaki madde eklenmiştir.
“EK MADDE 17 – Ankara Sosyal Bilimler Universitesinde kullanılmak uzere ekli (1) sayılı listede yer alan oğretim elemanlarına ait kadrolar ihdas edilerek, bu Kanun Hukmunde Kararnameye bağlı cetvellere Ankara Sosyal Bilimler Universitesi bolumu olarak eklenmiştir.”
MADDE 7 – 13/12/1983 tarihli ve 190 sayılı Genel Kadro ve Usulu Hakkında Kanun Hukmunde Kararnameye aşağıdaki madde eklenmiştir.
“EK MADDE 15 – Ankara Sosyal Bilimler Universitesinde kullanılmak uzere ekli (2) sayılı listede yer alan kadrolar ihdas edilerek, bu Kanun Hukmunde Kararnameye bağlı cetvellere Ankara Sosyal Bilimler Universitesi bolumu olarak eklenmiştir.”
MADDE 8 – Bu Kanun yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 9 – Bu Kanun hukumlerini Bakanlar Kurulu yurutur.
30/1/2013
Listeler icin tıklayınız.