28 Şubat 2013 PERŞEMBE
Resmî Gazete
Sayı : 28573
KURUL KARARI
Maliye Bakanlığı İc Denetim Koordinasyon Kurulundan:
Karar Tarihi: 13/2/2013
Karar No: 2
KAMU İC DENETCİ SERTİFİKASININ DERECELENDİRİLMESİNE İLİŞKİN
ESAS VE USULLERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR
MADDE 1 – 10/2/2012 tarih ve 2 sayılı Kurul Kararı ile kabul edilen ve 17/2/2012 tarihli ve 28207 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yururluğe giren Kamu İc Denetci Sertifikasının Derecelendirilmesine İlişkin Esas ve Usullerde gecen “ic denetim birim yoneticisi/yoneticileri” ibareleri “ic denetim birimi başkanı/başkanları” şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 2 – Aynı Esas ve Usullerin 5 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Kamu İc Denetci Sertifikası, 6 ncımaddede belirtilen kriterler cercevesinde ilgili idarenin teklifi uzerine İc Denetim Koordinasyon Kurulu tarafından derecelendirilir. Sertifika derecelendirilmesine ilişkin puanlama ic denetim birimi başkanının teklifi uzerine ust yonetici tarafından, ic denetim birimi başkanı gorevlendirilmemişse doğrudan ust yonetici tarafından yapılır. İdareler puanlamaya ilişkin değerlendirmelerini; ic denetcilerin calışmaları, hizmet ici eğitim etkinliklerine katılımı ve başarısını dikkate alarak yapar.”
MADDE 3 – Aynı Esas ve Usullerin 5 inci maddesinin dorduncu fıkrasında yer alan “derecelendirilir ve bir ust sertifikayla değiştirilmesi icin” ibaresi “derecelendirme talebiyle” şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 4 – Aynı Esas ve Usullerin 6 ncı maddesinin (a) bolumunun son fıkrasında gecen “yirmibeş” ibaresi “yirmi” şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 5 – Aynı Esas ve Usullerin 6 ncı maddesinin (a) bolumunun son fıkrasına aşağıdaki cumle eklenmiştir.
“İc denetim birimlerinin kendi bunyelerinde duzenlemiş oldukları meslek ici eğitimler sonucunda, eğitimlere eğitimci veya katılımcı olarak katılan ic denetcilerin almış oldukları katılım belgesi veya sertifikalar, puanlamada dikkate alınmaz.”
MADDE 6 – Aynı Esas ve Usullerin 6 ncı maddesinin (b) bolumunun ilk fıkrasında gecen “25 puan” ibaresi “40 puan” şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 7 – Aynı Esas ve Usullerin 6 ncı maddesinin (b) bolumunun ikinci fıkrasında gecen “denetim plan ve programının hazırlanması calışmalarından 2 puan” ibaresi “denetim plan ve programının hazırlanması calışmalarından 1 puan” şeklinde ve “Kamu İc Denetci Sertifikası Derecelendirme Formu”nun ilgili bolumundeki “2” ibaresi “1” şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 8 – Aynı Esas ve Usullerin 6 ncı maddesinin (b) bolumunun beşinci fıkrasında gecen “ic denetim birim yoneticiliği” ibaresi “ic denetim birimi başkanlığı” şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 9 – Aynı Esas ve Usullerin 6 ncı maddesinin (d) bolumunun başlığı “Başarı belgeleri ve takdirnameler” şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 10 – Aynı Esas ve Usullerin 6 ncı maddesinin (d) bolumunde gecen “5 puan” ibaresi “2,5 puan” şeklinde; “on” ibaresi ise “beş” şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 11 – Aynı Esas ve Usullerin 6 ncı maddesinin (d) bolumune aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“Başarı belgeleri ve takdirnamelerin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 122 nci maddesine gore veya ilgili personel mevzuatında ongorulen ilgilinin mesleğindeki başarısını ortaya koyan takdirname ve başarı belgelerinin mevzuatında vermeye yetkili amirler veya 5018 sayılı Kanuna gore belirlenen ust yoneticiler tarafından verilmesi gerekmektedir.”
MADDE 12 – Aynı Esas ve Usullerin 6 ncı maddesinin (e) bolumunun ilk cumlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“İc denetciler, meslek ici eğitim konuları ve ilgili idarenin gorev alanına giren konularda eğitici olarak katıldıkları eğitimlerden, gorevlendirildiklerine ilişkin resmi onay/yazıyı da eklemek şartıyla, her saat icin (0,5) puan kazanırlar.”
MADDE 13 – Aynı Esas ve Usullerin 6 ncı maddesinin (e) bolumunde gecen “on puan” ibaresi “beş puan” şeklinde değiştirilmiştir.