Sağlıkta kamu ozel işbirliğini duzenleyen ve 9 Mart 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6428 sayılı Kanunun 6 maddesi ile memurları ilgilendiren konularda değişiklik yapılmıştır.

İşte 9 Mart 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kanuni duzenlemeler
MADDE 18 – 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinin birinci paragrafında yer alan “Eğitim ve oğretim hizmetleri sınıfı” ibaresi “Eğitim ve Oğretim Hizmetleri Sınıfı ile Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı” şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 19 – 657 sayılı Kanuna aşağıdaki gecici madde eklenmiştir.
“GECİCİ MADDE 40- Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfına dÂhil personelden bu maddenin yururluğe girdiği tarihten once haklarında 68 inci maddenin (B) bendi hukmu uygulanarak 1, 2, 3 ve 4 uncu dereceli kadrolara atananlar, aynı kurumun aynı unvanlı kadrolarında bulundukları surece ve kazanılmış hak aylık dereceleri atanmış oldukları kadro derecelerine yukselinceye kadar soz konusu dereceler icin ongorulen haklardan yararlanmaya devam ederler.”
MADDE 20 – 13/12/1983 tarihli ve 190 sayılı Genel Kadro ve Usulu Hakkında Kanun Hukmunde Kararnamenin ek 7 nci maddesinin ikinci fıkrasına “asistan kadrolarına yapılacak atamalar,” ibaresinden sonra gelmek uzere “7/5/1987 tarihli ve 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun ek 1 inci ve ek 6 ncı maddeleri uyarınca yapılacak atamalar,” ibaresi ve “2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi uyarınca yapılacak atamalar” ibaresinden sonra gelmek uzere “merkezî yonetim butce kanunu kapsamında yer alan genel ve ozel butceli kamu idarelerinden; ilgili bakanlık ile bağlı kuruluşlarının ve aynı bakanlığa bağlı kuruluşların doner sermaye kadrolarında bulunanlar haric olmak uzere kendi aralarında yapacakları nakiller” ibaresi eklenmiş; aynı maddenin dorduncu fıkrasına birinci cumleden sonra gelmek uzere “İhtiyac duyulması hÂlinde soz konusu onayda atama sayısı ilgili bakanlık ile bağlı kuruluşları icin toplam sayı olarak belirlenebilir.” cumlesi ilave edilmiştir.
MADDE 21 – 190 sayılı Kanun Hukmunde Kararnameye aşağıdaki gecici madde eklenmiştir.
“GECİCİ MADDE 12- Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları haric, diğer kamu idare, kurum ve kuruluşlarından bağlı olunan bakanlığa veya aynı bakanlığa bağlı diğer kuruluşlara 2012 yılında nakil suretiyle giden personel sayısı, ilgili kamu idaresi icin 2013 Yılı Merkezi Yonetim Butce Kanununda ongorulen atama sayısının hesabında dikkate alınır.”

MADDE 22 – 190 sayılı Kanun Hukmunde Kararnameye ekli cetvellerin Sağlık Bakanlığı, Turkiye Halk Sağlığı Kurumu, Turkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Turkiye İlac ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve Turkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Mudurluğune ait bolumlerinde yer alan “Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri (SH) Sınıfı”na ait kadrolardan; Baştabip, Baştabip Yardımcısı, Eğitim Gorevlisi, Uzman (TUTG), Uzman Tabip, Başasistan ve Uzman Diş Tabibi unvanlı olanların dereceleri (1-7); Asistan, Tabip, Diş Tabibi, Veteriner Hekim, Eczacı, Psikolog, Biyolog, Fizyoterapist, Sağlık Fizikcisi, Diyetisyen, Cocuk Gelişimcisi, İş ve Uğraşı Terapisti (Ergoterapist), Perfuzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti, Antropolog, Odyolog ve Sosyal Calışmacı unvanlı olanların dereceleri (1-8); Tıbbi Teknolog unvanlı olanların dereceleri (1-9); Sağlık Teknikeri unvanlı olanların dereceleri (1-10); Ebe, Hemşire ve Sağlık Memuru unvanlı olanların dereceleri (1-12); Sağlık Teknisyeni, Diş Protez Teknisyeni ve Laborant unvanlı olanların dereceleri (3-12) ve Hemşire Yardımcısı unvanlı olanların dereceleri (5-12) olarak değiştirilmiştir.
MADDE 23 – Ekli (1) sayılı listede yer alan kadrolar ihdas edilerek 190 sayılı Kanun Hukmunde Kararnamenin eki (I) sayılı cetvelin Sağlık Bakanlığı ve Turkiye İlac ve Tıbbi Cihaz Kurumuna ait bolumlerine eklenmiştir.