Vakıflar Genel Mudurluğu Personeli Gorevde Yukselme ve Unvan Değişikliği Yonetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik Vakıflar Genel Mudurluğunden:
VAKIFLAR GENEL MUDURLUĞU PERSONELİ GOREVDE YUKSELME VE
UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 – 10/2/2009 tarihli ve 27137 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Vakıflar Genel Mudurluğu Personeli Gorevde Yukselme ve Unvan Değişikliği Yonetmeliğinin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinin (2) ve (5) numaralı alt bentleri ile (c) bendi yururlukten kaldırılmış, (a) bendinin (3) numaralı alt bendi, (4) numaralı alt bendi, (e) bendinin (3) numaralı alt bendi, (f) bendinin (1) numaralı alt bendi ile ucuncu fıkrasının (a) ve (b) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“3) Bolge Mudur Yardımcısı, İşletme Muduru,”
“4) Mudur, Şube Muduru, Saymanlık Muduru,”
“3) Memur, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Ambar Memuru, Kameraman, Koruma ve Guvenlik Gorevlisi, Şofor.”
“1) Dağıtıcı, Teknisyen Yardımcısı, Bekci, Hizmetli, Aşcı.”

“a) Muhendis, mimar, matematikci, fizikci, fen memuru, istatistikci, tekniker, teknisyen,”
“b) Hemşire, diyetisyen, veteriner, cocuk gelişimcisi, biyolog, laborant,”
MADDE 2 – Aynı Yonetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “(1), (2), (3) numaralı alt bentleri” ibaresi “(1), (3) numaralı alt bentleri” olarak değiştirilmiş, birinci fıkrasının (c) ve (c) bentleri yururlukten kaldırılmış, (c) bendinden sonra gelmek uzere aşağıdaki (d) bendi eklenmiş ve (d) bendinden sonra gelen mevcut bentler buna gore teselsul ettirilmiştir.
“d) Bolge Mudur Yardımcısı kadrosuna atanabilmek icin;
1) En az 4 yıllık eğitim veren yurtici veya bunlara denkliği Yuksekoğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurtdışındaki fakulte veya yuksekokullardan mezun olmak,

2) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen hizmet şartlarını taşımak,”
MADDE 3 – Aynı Yonetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (e) bentleri yururlukten kaldırılmış, birinci fıkrasının (b) bendi, (ğ) bendinin (2) numaralı alt bendi, (ı) bendi ve (l) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“b) Mudur, şube muduru ve saymanlık muduru kadrolarına atanabilmek icin;
1) En az 4 yıllık eğitim veren yurtici veya bunlara denkliği Yuksekoğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurtdışındaki fakulte veya yuksekokullardan mezun olmak,
2) Uzman, araştırmacı, muze araştırmacısı, mimar, muhendis, arkeolog, şehir plancısı, istatistikci, matematikci, kitap pataloğu, musahhih, programcı, cozumleyici, kutuphaneci, mutercim, ayniyat saymanı, teberrukat saymanı, tekniker, fizikci, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, bilgisayar işletmeni, memur veya fen memuru kadrolarından birinde calışmış olmak,

3) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen hizmet şartlarını taşımak,
4) Genel Mudurluğumuz Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Daire Başkanlığı ve Yatırım ve Emlak Daire Başkanlığında gorev yapacak Mudurler ile bu daire başkanlıklarının gorev alanına giren bolge mudurluklerindeki Şube Mudurleri icin; Mimar, Muhendis ve Şehir Plancısı kadrolarından birinde gorev yapmak.”
“2) Memur, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, ambar memuru veya teknisyen kadrolarından birinde en az dort yıl calışmış olmak,”
“ı) Memur ve ambar memuru kadrolarına atanabilmek icin;
1) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,”
“l) Dağıtıcı, Teknisyen Yardımcısı ve Aşcı kadrolarına atanabilmek icin;
1) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,”
MADDE 4 – Aynı Yonetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (ı) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, birinci fıkrasının (j) bendi yururlukten kaldırılmıştır.
“a) Muhendis, mimar, şehir plancısı, matematikci, istatistikci, arkeolog, biyolog, diyetisyen, fizikci, cocuk gelişimcisi kadrolarına atanabilmek icin;
1) En az 4 yıllık eğitim veren yurtici veya bunlara denkliği Yuksekoğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurtdışındaki fakulte veya yuksekokulların ilgili bolumunden mezun olmak,”
“ı) Teknisyen, teknik ressam, desinator, restorator, fen memuru kadrolarına atanabilmek icin;
1) En az lise dengi mesleki veya teknik eğitim-oğretim veren okulların ilgili bolumunden mezun olmak,”
MADDE 5 – Aynı Yonetmeliğin Gecici 2 nci maddesi yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 6 – Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 7 – Bu Yonetmelik hukumlerini Vakıflar Genel Muduru yurutur.
Y o netmeli ğ in Yay ı mland ığı Resm î Gazete'nin Tarihi Say ı s ı 10/2/2009 27137 Y o netmelikte De ğ i ş iklik Yapan Y o netmeliklerin Yay ı mland ığı Resm î Gazete'nin Tarihi Say ı s ı 1- 7/4/2010 27545 2- 6/11/2010 27751