Turk Silahlı Kuvvetleri Ortaoğretim Okulları Sınıf Gecme ve Sınav Yonetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik Millî Savunma Bakanlığından:
TURK SİLAHLI KUVVETLERİ ORTAOĞRETİM OKULLARI SINIF GECME
VE SINAV YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YONETMELİK
MADDE 1 – 26/2/2008 tarihli ve 26799 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Turk Silahlı Kuvvetleri Ortaoğretim Okulları Sınıf Gecme ve Sınav Yonetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“b) Millî Eğitim Bakanlığınca yayımlanan secmeli derslerin tamamı, muteakip sınıflarda verilecek secmeli dersleri belirtecek şekilde oğrencilerin secimine sunulur. Oğrencilerin kendi ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda sectiği derslere ilişkin dilekceleri alınır. Talep edilen secmeli dersler eğitim-oğretim yılı başında okulun imkÂnları dikkate alınarak okul komutanının onayı ile uygulamaya konulur.”
MADDE 2 – Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 3 – Bu Yonetmelik hukumlerini Millî Savunma Bakanı ve Millî Eğitim Bakanı birlikte yurutur.
Y o netmeli ğ in Yay ı mland ığı Resm î Gazete'nin Tarihi Say ı s ı 26/2/2008 26799 Y o netmelikte De ğ i ş iklik Yapan Y o netmeli ğ in Yay ı mland ığı Resm î Gazete'nin Tarihi Say ı s ı 17/5/2011 27937