Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezi Başkan ve Başkan Yardımcılarının Ucretlerinin Tespitine Dair Karar
26 Nisan 2013 CUMA
Resmî Gazete
Sayı : 28629
BAKANLAR KURULU KARARI
Karar Sayısı : 2013/4439
Ekli “Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezi Başkan ve Başkan Yardımcılarının Ucretlerinin Tespitine Dair Karar”ın yururluğe konulması; Milli Eğitim Bakanlığının 26/2/2013 tarihli ve 138879 sayılı yazısı uzerine, 17/2/2011 tarihli ve 6114 sayılı Kanunun 6 ncı maddesine gore, Bakanlar Kurulu'nca 11/3/2013 tarihinde kararlaştırılmıştır.
OLCME, SECME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKAN VE BAŞKAN
YARDIMCILARININ UCRETLERİNİN TESPİTİNE DAİR KARAR
Amac ve kapsam
MADDE 1 – (1) Bu Kararın amacı, Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezi Başkan ve Başkan yardımcılarına odenecek ucretleri tespit etmektir.
Dayanak
MADDE 2 – (1) Bu Karar, 17/2/2011 tarihli ve 6114 sayılı Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Gorevleri Hakkında Kanunun 6 ncımaddesinin ikinci fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.
Ucretin miktarı
MADDE 3 – (1) Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezi Başkanına 17/9/2008 tarihli ve 2008/14145 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Yuksekoğretim Kurulu Başkan Vekili icin; Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezi Başkan yardımcılarına ise aynı Kararda Yuksekoğretim Yurutme Kurulu Uyeleri icin tespit edilen ucret tutarında odeme yapılır.
(2) Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezi Başkan ve Başkan yardımcıları, Yuksekoğretim Kurulu Başkan Vekili ve Yuksekoğretim Yurutme Kurulu uyelerinin yararlandığı sosyal yardımlardan aynı usul ve esaslar cercevesinde yararlanır.
(3) Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezi Başkan ve Başkan yardımcılarına bu Kararda ve 6114 sayılı Kanunun 6 ncımaddesi uyarınca yapılması ongorulen odemeler dışında herhangi bir odeme yapılmaz.
Odeme usul ve esasları
MADDE 4 – (1) Bu Kararın 3 uncu maddesine gore hesaplanacak tutardan, yasal kesintiler yapıldıktan sonra bulunacak tutarda odeme yapılır.
(2) Ucretin hak edilmesinde ve odenmesinde aylıklara ilişkin hukumler uygulanır.
Yururluk
MADDE 5 – (1) Sayıştay'ın goruşu alınarak hazırlanan bu Karar 3/3/2011 tarihinden gecerli olmak uzere yayımı tarihinde yururluğe girer.
Yurutme
MADDE 6 – (1) Bu Karar hukumlerini Bakanlar Kurulu yurutur.