Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yonetici ve Oğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yonetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik
26 Nisan 2013 CUMA
Resmî Gazete
Sayı : 28629
YONETMELİK
Karar Sayısı : 2013/4530
Ekli "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yonetici ve Oğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yonetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik"in yururluğe konulması; Milli Eğitim Bakanlığının 3/3/2013 tarihli ve 150420 sayılı yazısı uzerine, 25/8/2011 tarihli ve 652 sayılı Kanun Hukmunde Kararnamenin 38 inci maddesine gore, Bakanlar Kurulu'nca 25/3/2013 tarihinde kararlaştırılmıştır.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI OKUL VE KURUMLARIN

YONETİCİ VE OĞRETMENLERİNİN NORM KADROLARINA
İLİŞKİN YONETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YONETMELİK
MADDE 1 – 16/7/1999 tarihli ve 99/13184 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yururluğe konulan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yonetici ve Oğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yonetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan "ilkoğretim okulu" ibaresi "ilkoğretim kurumu" şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 2 – Aynı Yonetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan "İlkoğretim okullarında" ibaresi, "İlkoğretim kurumlarında", (d) bendinde yer alan "hastane ilkoğretim okulları" ibaresi "hastane ilkokulları" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 3 – Aynı Yonetmeliğin 10 uncu maddesinin (a) bendinde yer alan "İlkoğretim okullarında" ibaresi "İlkokullarda", (b) bendinde yer alan "Hastane ilkoğretim okulları" ve "hastane ilkoğretim okulları" ibareleri sırasıyla "Hastane ilkokulları" ve "hastane ilkokulları" şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 4 – Aynı Yonetmeliğin 11 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "yatılı ilkoğretim bolge okulları" ibaresi "yatılı bolge ortaokulları" şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 5 – Aynı Yonetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendinin dorduncu alt bendinde yer alan "acık ilkoğretim okulu" ibaresi "acık oğretim ortaokulu" şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 6 – Aynı Yonetmeliğin gecici 2 nci maddesinde yer alan "ilkoğretim okullarında" ibareleri "ilkokullarda", "1-5 sınıflı ilkoğretim okullarının" ibaresi "1-4 sınıflı ilkokulların" şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 7 – Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.

MADDE 8 – Bu Yonetmelik hukumlerini Bakanlar Kurulu yurutur.