26 Nisan 2013 CUMA
Resmî Gazete
Sayı : 28629
TEBLİĞ
Ozelleştirme İdaresi Başkanlığından:
OZELLEŞTİRME YUKSEK KURULU KARARI
Tarih : 25/4/2013
Karar No : 2013/62
Konu : Kangal Termik Santrali
Ozelleştirme Yuksek Kurulu'nca,
Ozelleştirme İdaresi Başkanlığı (İdare)'nın 26/3/2013 tarih ve 2599 sayılı yazısına istinaden;
Kurulumuzun 22/10/2012 tarih ve 2012/156 sayılı kararı ile ozelleştirme kapsam ve programına alınan Elektrik Uretim A.Ş.ye ait Kangal Termik Santrali ile Santral tarafından kullanılan Elektrik Uretim A.Ş. ve Hazinenin mulkiyetindeki taşınmazların “Varlık Satışı”, 53318 ve 72760 no'lu ruhsatlar ile bu ruhsatların kapsadığı maden sahalarının “İşletme Hakkının Verilmesi” yontemiyle bir butun halinde ozelleştirilmesine karar verilmiştir. 8/2/2013 tarihinde yapılan ihale sonucunda İhale Komisyonu tarafından;
1) Elektrik Uretim A.Ş.ye ait Kangal Termik Santrali ile Santral tarafından kullanılan Elektrik Uretim A.Ş. ve Hazinenin mulkiyetindeki taşınmazların “Satış”, 53318 ve 72760 no'lu ruhsatlar ile bu ruhsatların kapsadığı maden sahalarının “İşletme Hakkının Verilmesi” yontemiyle bir butun halinde;
• 985.000.000 (Dokuzyuzseksenbeşmilyon) ABD Doları bedelle en yuksek teklifi veren Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş.-Siyahkalem Muhendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. Ortak Girişim Grubuna İhale Şartnamesi cercevesinde satılmasına ve işletme hakkının verilmesine, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş.-Siyahkalem Muhendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. Ortak Girişim Grubunun sozleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yukumlulukleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine,
• 983.000.000 (Dokuzyuzseksenucmilyon) ABD Doları bedelle ikinci teklifi veren Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.ye İhale Şartnamesi cercevesinde satılmasına ve işletme hakkının verilmesine, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.nin sozleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yukumlulukleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine,
• 906.000.000 (Dokuzyuzaltımilyon) ABD Doları bedelle ucuncu teklifi veren IC İctaş Enerji Uretim ve Ticaret A.Ş.-Fernas İnşaat A.Ş. Ortak Girişim Grubuna İhale Şartnamesi cercevesinde satılmasına ve işletme hakkının verilmesine, IC İctaş Enerji Uretim ve Ticaret A.Ş.-Fernas İnşaat A.Ş. Ortak Girişim Grubunun sozleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yukumlulukleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline
şeklinde verilen nihai kararın onaylanmasına,
2) Satış ve İşletme Hakkı Devir Sozleşmesi ve konu ile ilgili diğer hususların belirlenmesi, Satış ve İşletme Hakkı Devir Sozleşmesinin imzalanması ve diğer işlemlerin yerine getirilmesi hususunda İdare'nin yetkili kılınmasına
karar verilmiştir.