31 Mayıs 2013 CUMA
Resmî Gazete
Sayı : 28663
YONETMELİK
Kamu İhale Kurumundan:
KAMU İHALE KURUMU İNSAN KAYNAKLARI YONETMELİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 – 21/12/2010 tarihli ve 27792 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Kamu İhale Kurumu İnsan Kaynakları Yonetmeliğinin 3 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan “Oğrenci” ibaresi “Olcme,” şeklinde ve (c) bendi ile (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“c) İkinci Başkan: Başkanın yokluğunda, Başkanın tum gorev ve yetkilerini ustlenen, Bakanlar Kurulu tarafından ikinci Başkan olarak gorevlendirilen uyeyi,”
“g) Personel: Kurumun asli ve surekli hizmetlerini yerine getirmek uzere ucret ile diğer mali ve sosyal haklar dışında 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi, sozleşmeli olarak istihdam edilen personel ile 4734 sayılı Kanunun 53 uncu maddesinin (i) fıkrası hukmune gore gorevlendirme suretiyle sozleşmeli olarak veya 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ek 8 inci maddesine gore gecici sureli olarak Kurumda gorevlendirilen personeli,”
MADDE 2 – AynıYonetmeliğin 4 uncu maddesinin ucuncu fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.
“(3) Diğer kamu kurum ya da kuruluş personeli, kamu ihale uzmanlığı haric olmak uzere sozleşme yapılmak suretiyle hizmet gerekleri doğrultusunda Kurumda gorevlendirilebilir. Bu şekilde gorevlendirilecek personel sayısı toplam kadro sayısının %10'unu aşamaz.
(4) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ek 8 inci maddesi hukumleri cercevesinde diğer kamu kurum ya da kuruluş personeli, Kurum ihtiyacları doğrultusunda gecici sureli olarak da gorevlendirilebilir.
(5) Ucuncu ve dorduncu fıkra hukumlerine gore istihdam edilen personelin gorevlendirilmeleri, hizmet gerekleri dikkate alınarak Başkan onayı ile sonlandırılabilir ve kurumlarına iade edilebilir.”
MADDE 3 – Aynı Yonetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“c) Yurutulen hizmetin niteliğine uygun calışma koşullarını sağlayarak, başarıyı ve yenilikciliği teşvik edecek sistemleri geliştirmek ve gorev tatminini en yuksek duzeyde tutmak,”
MADDE 4 – Aynı Yonetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı” ibaresi, “İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı” şeklinde, 8 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının” ibaresi, “İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığının” şeklinde ve 17 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığından” ibaresi, “İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığından” şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 5 – Aynı Yonetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“a) Kamu kurum ve kuruluşlarında personel kanunlarına tabi gorev yapmakta olanlar kurumlarının muvafakati ile naklen veya gecici sureli gorevlendirmeyle,”
MADDE 6 – Aynı Yonetmeliğin 12 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 12 – (1) Kamu kurum ve kuruluşlarında personel kanunlarına tabi gorev yapmakta olanlar ile daha once gorev yapmış olanların, başkan yardımcıları ve meslek personeli dışındaki Kurum kadrolarına atanmaları, hizmet ihtiyacları ve atama yapılacak kadronun gerektirdiği nitelikler ile diğer koşullar dikkate alınarak, Başkanın onayı ile yapılır.”
MADDE 7 – Aynı Yonetmeliğin 13 uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(2) Başkan yardımcılarının atamaları, Başkanın onerisi uzerine Bakan onayı ile diğer personelin ataması, Başkanın onayı ile yapılır.”
MADDE 8 – Aynı Yonetmeliğin 14 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 14 – (1) Kurum personelinin unvan ve kazanılmış hak aylık derecelerinde herhangi bir değişiklik soz konusu olmadan, aynı veya başka bir birimdeki eşit bir goreve ataması, personelin isteği veya hizmet gereği olarak; doğrudan ya da ilgili birimlerin talebi doğrultusunda İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığının teklifi uzerine Başkanlık onayı ile yapılır. Birim amirlerinin yer değişikliği veya başka birim ve hizmetlerde gorevlendirilmesi, Başkanın Onayı ile yapılır.”
MADDE 9 – Aynı Yonetmeliğin 15 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 15 – (1) Kurum hizmet gerekleri cercevesinde Kurum personelinin birimler arasında yapılacak olan gecici gorevlendirme işlemleri, doğrudan ya da ilgili birimlerin talepleri dikkate alınarak İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığının teklifi ve Başkanın onayı ile yapılır. Bu şekilde yapılacak gecici gorevlendirmelerin suresi ve gorevlendirme konusu gorevlendirme onayında acıkca belirtilir.”
MADDE 10 – Aynı Yonetmeliğin 16 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Oğrenci” ibaresi “Olcme,” şeklinde ve ucuncu fıkrası ile sekizinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(3) Giriş Sınavları, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığının bağlı olduğu başkan yardımcısının başkanlığında, Başkan tarafından belirlenecek en az beş kişilik bir komisyon tarafından yapılır.”
“(8) Giriş sınavlarına ilişkin işlemler, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı tarafından yurutulur.”
MADDE 11 – Aynı Yonetmeliğin 18 inci maddesinin ucuncu fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(3) Naklen atanacakların, gorev talep formunu Kuruma vermiş olmalarının yanı sıra, gorev yapmakta oldukları kurumdan istenen muvafakat ile gerekli gorulen diğer bilgi ve belgelerin gonderilmiş olması da gerekir.”
MADDE 12 – Aynı Yonetmeliğin 20 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı” ibaresi, “Eğitim Dairesi Başkanlığı” şeklinde, 21 inci maddesinin birinci fıkrası ile 22 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının” ibareleri, “Eğitim Dairesi Başkanlığının” şeklinde, 29 uncu maddesinde yer alan “İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığında” ibaresi, “İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığında” şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 13 – Aynı Yonetmeliğin 24 uncu maddesinin birinci fıkrasının birinci cumlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Kurum personeli, ilgili birimlerin goruşleri doğrultusunda, Eğitim Dairesi Başkanlığının Başkana teklifi veya doğrudan Başkanın onerisi uzerine inceleme ve araştırma yapmak uzere Başkanlık oluru ile yurt dışına gonderilebilir.”
MADDE 14 – Aynı Yonetmeliğin 25 inci maddesinin birinci fıkrasının birinci cumlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Kurum calışmaları ve ozluk hakları bakımından personelin değerlendirilmesinde goz onunde bulundurulabilecek yabancı dil bilgi duzeyleri Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı esaslarına gore tespit edilir.”
MADDE 15 – Aynı Yonetmeliğin 26 ncı maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendi, ucuncu fıkrasının (b) ila (f) bentleri ile (j), (k), (m), (s), (v), (y) ve (z) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı maddenin ucuncu fıkrasının (g) bendi yururlukten kaldırılmış ve aynı fıkraya aşağıdaki (aa) bendi eklenmiştir.
“b) Kamu hizmetine yeniden Kurumda başlayacaklar ile naklen atanacakların; atanılacak kadronun unvan ve ek gostergesi itibarıyla gerekli hizmet suresi şartını taşıması,”
“b) Baş Hukuk Danışmanı olarak atanabilmek icin; hukuk fakultesi mezunu olmak, mesleki acıdan yeterli bilgi ve deneyime sahip olmak ve meslekleri ile ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşlarında oniki yıl ve uzeri kamu hizmetinde bulunmak.
c) Daire Başkanı kadrolarına atanabilmek icin; en az dort yıllık eğitim veren fakulteler ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtici ve yurtdışındaki yuksekoğretim kurumlarından mezun olmak ve memuriyete esas kamu kurum ve kuruluşlarında en az on yıl ve uzeri kamu hizmetinde bulunmak.
c) Kamu İhale Kurumu Muşaviri kadrolarına atanabilmek icin; en az dort yıllık eğitim veren fakulteler ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtici ve yurtdışındaki yuksekoğretim kurumlarından mezun olmak ve memuriyete esas kamu kurum ve kuruluşlarında en az oniki yıl ve uzeri kamu hizmetinde bulunmak.
d) Başkanlık Muşaviri olarak atanabilmek icin; en az dort yıllık eğitim veren fakulteler ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtici ve yurtdışındaki yuksekoğretim kurumlarından mezun olmak ve memuriyete esas kamu kurum ve kuruluşlarında en az oniki yıl ve uzeri kamu hizmetinde bulunmak.
e) Grup Başkanı olarak atanabilmek icin; en az beş yıl Kurumda fiilen meslek personeli olarak calışmak kaydıyla on yıl ve uzeri kamu hizmeti bulunmak (En fazla iki kadro icin Kurumda calışma şartı aranmayabilir).
f) Hukuk Danışmanı olarak atanabilmek icin; hukuk fakultesi mezunu olmak, mesleki acıdan yeterli bilgi ve deneyime sahip bulunmak ve en az iki yılı Kurumda olmak uzere meslekleri ile ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşlarında en az dort yıl ve uzeri kamu hizmeti bulunmak.”
“j) Ozel buro mudur yardımcısı olarak atanabilmek icin; en az dort yıllık fakulte veya yuksekokullardan ya da dengi okullardan mezun olmak.
k) Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanı olarak atanabilmek icin; en az dort yıllık eğitim veren iktisat, siyasal bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler veya iletişim fakultesi mezunu olmak.”
“m) Muhendis ve mimar olarak atanabilmek icin; en az dort yıllık eğitim veren muhendislik veya mimarlık fakultelerinden mezun olmak.”
“s) Mutercim-Tercuman olarak atanabilmek icin; dort yıllık fakulte veya yuksekokullardan ya da dengi okullardan mezun olmak, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (A) duzeyinde başarılı olmak veya dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası gecerliliği olan bir belgeye sahip olmak.”
“v) Şofor olarak atanabilmek icin; en az lise veya dengi okul mezunu ve B sınıfı ve uzeri surucu belgesine sahip olmak.
y) Santral memuru olarak atanabilmek icin; en az ilkoğretim okulu mezunu olmak.
z) Dağıtıcı olarak atanabilmek icin; en az ilkoğretim okulu mezunu olmak.”
“aa) Birim şefi olarak atanabilmek icin; en az dort yıllık fakulte veya yuksekokullardan ya da dengi okullardan mezun olmak ve en az uc yılı Kurumda olmak uzere altı yıl ve uzeri kamu hizmeti bulunmak.”
MADDE 16 – Aynı Yonetmeliğin 31 inci maddesi yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 17 – Aynı Yonetmeliğin 32 nci maddesinin ucuncu fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddenin dorduncu ve yedinci fıkraları yururlukten kaldırılmıştır.
“(3) Kurum yuksek disiplin kurulu ve kurum disiplin kurulu Başkan tarafından oluşturulur.”
MADDE 18 – Aynı Yonetmeliğin 36 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(1) Personele, kendileriyle yapılan idari hizmet sozleşmeleri gereğince ilgili mevzuata gore belirlenen ucretler her ayın on beşinde peşin olarak odenir.”
MADDE 19 – Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 20 – Bu Yonetmelik hukumlerini Kamu İhale Kurumu Başkanı yurutur.
Yonetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin
Tarihi
Sayısı
21/12/2010
27792