İnternetin en buyuk avantajlarından biri de yazılımları dijital olarak indirebilmemiz. Yeniden kurmak istediğimizde, eski donemde olduğu gibi CD veya diskete ihtiyac duymadan internet uzerinden indirip, yukleyebiliyoruz. Bu da buyuk bir avantaj diyebiliriz. Microsoft bu kolaylığı Windows 10 işletim sistemine de getirmeye hazırlanıyor.
Şimdilik test aşamasında
Konu işletim sistemi olunca bu tur bir işlemin, diğer yazılımlara oranla zor olduğunu soyleyebiliriz. Ancak Microsoft sonunda bu işe de el attı ve Windows 10 işletim sistemini yeniden kurmak isteyen kullanıcılar icin buluttan yukleme ozelliği uzerinde calışıyor. Microsoft bu ozelliği halihazırda Surface cihazlar icin kullanıma sunmuştu.

Yazılım devi şimdilik bu ozelliği test ediyor ve Insider surumunde bile kullanıma sunulmuş değil. Yani, Insider programına dahilseniz bile şimdilik deneme şansınız yok. Apple'ın Mac kullanıcılarına yıllardır sunduğu bu ozelliğin Windows'a gec de olsa gelmesi ise kullanıcılar acısından iyi bir gelişme diyebiliriz. Ne zaman kullanıma sunulacağı ise şimdilik belirsiz.
DH