Yuksekoğretim Kurumlarında Yapılacak İkinci Oğretimde Gorev Alacak Oğretim Elemanlarına Odenecek Ders Ucretleri ile Gorevli Akademik Yoneticiler ve Oğretim Elemanları ile İdarî Personele Odenecek Fazla Calışma Ucretlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar 2. oğretimde calışan universite idari personeli ve oğretim elemanlarının, fazla calışma ucreti alması icin Bakanlar Kurulu Kararı cıkarılması gerektğini belirtimiştik. Yaptığımız haber uzerine Resmi Gazete'nin bugunki sayısında Bakanlar Kurulu Kararı yayınlandı.
İşte yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı:

30 Kasım 2013 CUMARTESİ
Resmi Gazete
Sayı : 28837
BAKANLAR KURULU KARARI
Karar Sayısı : 2013/5556
Ekli "Yuksekoğretim Kurumlarında Yapılacak İkinci Oğretimde Gorev Alacak Oğretim Elemanlarına Odenecek Ders Ucretleri ile Gorevli Akademik Yoneticiler ve Oğretim Elemanları ile İdari Personele Odenecek Fazla Calışma Ucretlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"ın yururluğe konulması; Milli Eğitim Bakanlığının 10/10/2013 tarihli ve 2949985 sayılı yazısı uzerine, 19/11/1992 tarihli ve 3843 sayılı Kanunun 10 uncu ve 12 nci maddelerine gore, Bakanlar Kurulu'nca 4/11/2013 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Abdullah GUL
CUMHURBAŞKANI
Recep Tayyip ERDOĞAN
Başbakan

YUKSEKOĞRETİM KURUMLARINDA YAPILACAK İKİNCİ OĞRETİMDE GOREV ALACAK OĞRETİM ELEMANLARINA ODENECEK DERS UCRETLERİ İLE GOREVLİ AKADEMİK YONETİCİLER VE OĞRETİM ELEMANLARI İLE İDARİ PERSONELE ODENECEK FAZLA CALIŞMA UCRETLERİNE İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR
MADDE 1 31/3/1994 tarihli ve 94/5593 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yururluğe konulan "Yuksekoğretim Kurumlarında Yapılacak İkinci Oğretimde Gorev Alacak Oğretim Elemanlarına Odenecek Ders Ucretleri ile Gorevli Akademik Yoneticiler ve Oğretim Elemanları ile İdari Personele Odenecek Fazla Calışma Ucretlerine İlişkin Karar"ın 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Madde 2 Yuksekoğretim kurumlarının ikinci oğretim yapan birimlerinde gorevli oğretim elemanları ile idari personele yasal calışma saati bitiminden sonra ikinci oğretime yonelik fiilen yaptıkları fazla calışma sureleri icin ayda elli saati gecmemek uzere yılı merkezi yonetim butce kanununda belirlenen saat başı fazla calışma ucretinin uc katı tutarında fazla calışma ucreti odenir. Kadroları ikinci oğretim yapılan birimlerde olmakla birlikte fiilen ikinci oğretimde gorev almayanlara fazla calışma ucreti odenmez. Kadroları diğer birimlerde bulunanlardan ikinci oğretim yapılan birimlerde usulune uygun olarak gorevlendirilenlere de aynı şekilde fazla calışma ucreti odenebilir. Fazla calışma ucreti odenebilecek personel sayısı; ikinci oğretim yapılan birimlerin kadrolarında bulunanlar icin birim kadrolarında bulunan idari personel sayısının % 30'unu, diğer birimlerden gorevlendirilenler icin ise universite kadrolarında bulunan idari personel sayısının % 10'unu gecemez.
Her ne suretle olursa olsun, ilgili mevzuatına gore normal mesai saatleri dışında fazla calışmaları karşılığında ucret alanlara, aynı calışmalar icin bu madde hukumlerine gore ayrıca odeme yapılmaz.
Bir eğitim-oğretim doneminde oğretim elemanlarına 1 inci madde uyarınca odenecek ek ders ve sınav ucretleri ile personele bu madde uyarınca odenecek fazla calışma ucretlerinin toplamı, ilgili eğitim-oğretim doneminde tahsil edilen ikinci oğretim ucretlerinden oğrencilerin başta beslenme olmak uzere barınma, sağlık, spor, kultur ve diğer sosyal hizmetlerinde kullanılmak uzere ayrılacak paydan sonra kalan tutarın % 70'ini hicbir şekilde aşamaz."

MADDE 2 Bu Karar, 29/5/2013 tarihinden gecerli olmak uzere, yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 3 Bu Karar hukumlerini Bakanlar Kurulu yurutur.