Hakkari'nin Yuksekova ilcesinde 19 oğrencinin, Yuksek Oğretim Kurumları Sınav sonuclarının acıklanmasının ardından tıp fakultelerine yerleştiği bildirildi. İlce Milli Eğitim Muduru Yusuf Atael, AA muhabirine, tum oğrencilerin hayallerindeki bolumlere yerleşmesi temennisinde bulundu.
İlce icin heyecan verici bir yıl olduğunu ve 19 oğrencinin tıp fakultelerine yerleştiğini belirten Atael, eğitimde buyuk mesafe katettiklerini, eğitime verilen onemin artması ve calışmaların planlı şekilde yurutulmesi sonucunda oğrencilerin nitelikli okullara yerleştiklerini aktardı.
Tıp fakultelerinin yanı sıra bircok oğrencinin de diş hekimliği, hukuk, muhendislik ve eğitim fakultelerine yerleştiğini bildiren Atael, şunları kaydetti:
"Terorun ilcede meydana getirdiği tahribatın devletimiz tarafından bertaraf edilmesinin ardından eğitim alanındaki calışmalarımız meyvelerini gostermeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığımıza, Hakkari Valiliğimize ve Kaymakamlığımıza verdikleri desteklerden dolayı şukranlarımızı sunuyoruz. Bizim cıtamız cok yuksek. İnşallah yapacağımız calışmalarla oğrencilerimizin cok daha nitelikli universitelere yerleştiğini goreceğiz. Bu başarıda emeği gecen oğretmenlere velilere ve oğrencilere cok teşekkur ediyorum."
Oğrencilerden Edanur Orhan hayali olan Marmara Universitesi İngilizce Tıp Bolumunu kazandığını dile getirdi.
Sınav surecinde haftanın 7 gunu taramalar yaparak calıştığını anlatan Orhan, "Eksik gorduğum konulara ağırlık verdim. Sayısal derslerde cok fazla soru cozdum. Sozel derslerde ise kavrama metotlarıyla pekiştirmeye calıştım ve bol bol tekrar ettim. Bu şekilde başardım." dedi.
Meryem Budak ise Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Universitesine yerleştiğini belirterek, "11. sınıfta duzenli olarak ders calışmaya başladım. 12. sınıfta ise calışma tempomu artırdım. Bu calışma sayesinde hedefime ulaştım. Hayalime ulaştığım icin cok mutluyum. YKS'de 26 bin 92. sırada yer aldım. Sevincimi ailemle paylaştım. Annem sevincten gozyaşlarını tutamadı. Benim icin inanılmaz bir duygu." ifadelerini kullandı.
Van Yuzuncu Yıl Universitesi Diş Hekimliği Bolumune yerleşen Kardelen Demir de hedefine ulaştığı icin mutlu olduğunu, bu surecte oğretmenleri ve ailesinin cok desteğini gorduğunu soyledi.