Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, Hatay'ın İskenderun ilcesinde "Karadeniz Lifeship Rauf Bey Gemisi"nde sınavlara hazırlanan oğrencilere burs verileceğini duyurdu. Şensoy, depremzede oğrencilerin Liselere Geciş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava ve Yuksekoğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanması icin İskenderun'a konuşlandırılan "Karadeniz Lifeship Rauf Bey Gemisi"ni ziyaret etti.
Gemide ders goren oğrencilerle sohbet eden Şensoy, dağıtılan kitaplar ve gemi hakkında bilgi aldı. Şensoy, yeni dağıtılan kitaplardaki soruları hazırlayan oğretmenleri de oğrencilere tanıttı.
Şadri Şensoy, gazetecilerle, imzalayacakları protokolle Karadeniz Holding'in gemide eğitim goren oğrencilere ceşitli burslar vereceği mujdesini paylaştı.
Karadeniz Holding'e ait "Rauf Bey Akademi" adını verdikleri gemide şu anda 600 oğrencinin LGS ve YKS'ye hazırlandığını belirten Şensoy, kapasiteyi 1200'e cıkarmak icin calıştıklarını soyledi.
Gemiyi temin eden Karadeniz Holding ile bir burs protokolu imzalayacaklarını ifade eden Şensoy, şoyle konuştu:
"Karadeniz Holding burada LGS'ye hazırlanan tum oğrencilere 4 yıllık lise eğitimi boyunca yılda 9 ay olmak uzere her ay 600 liralık bir ucret odeyecek. İlerleyen zamanlarda belki bu rakamı arttırabilir. Yine LGS'ye hazırlanan oğrencilerden işte ilk 12 kız oğrenci ile ilk 8 erkek oğrenciye de 4 yıl boyunca 1200 lira odeyecek 9 ay boyunca. Aynı şekilde YKS'ye hazırlanan tum oğrencilere hicbir ayrım yapmadan universite eğitimleri boyunca her ay 1200 lira olmak uzere yılda 9 ay bir odeme yapılacak. Ayrıca burada başarı gosteren oğrencilere de ekstra biraz daha yuksek rakamlar belki odeyecek."
Şensoy, gemide her hafta 2 veya 3 deneme sınavı yapacaklarını, bu deneme sınavlarında başarı gosteren oğrencilere de burs verileceğini kaydetti.
- "YKS'ye hazırlanan oğrenciye yıl boyunca 51 kitap verildi"
Deprem surecince bakanlık olarak sınava hazırlanan oğrencilere her turlu desteği vermek icin yeni calışmalar yaptıklarını anlatan Şensoy, şoyle devam etti:

"30 milyona yakın kitabı deprem bolgesine gonderdik ve deprem bolgesine gonderdiğimiz kitaplar yeni hazırlanan kitaplar. Sene başında hazırladığımız kitaplar vardı, onları gondermiştik. Bunlar ilave olarak gondermiş olduğumuz kitaplar. Bu yeni durumda YKS'ye hazırlanan bir oğrenciye biz bu yıl boyunca 51 adet kitap vermiş olduk. LGS'ye hazırlanan oğrenciye de 7 adet kitap vermiş olduk. Burada sınavlara hazırlanan oğrencilere oğretmenlerimizi 81 ildeki Olcme Değerlendirme Merkezlerimizden temin ediyoruz."
Bakanlık olarak deprem nedeniyle hicbir oğrencinin mağduriyet yaşamaması icin ellerinden gelen cabayı gosterdiklerini dile getiren Şensoy, "Yaklaşık 3 bin 205 cadırda yine yaklaşık 150 bin oğrenciye destekleme kursları veriyoruz ancak bu Raufbey Akademi Gemisi farklı bir konsept oldu. Dunyada bir eşinin olduğunu cok zannetmiyorum. Cocuklar hem burada kalıyorlar, yemeleri, icmeleri burada ve eğitim ortamları burada. Sosyal faaliyetlerin gercekleştirmiş olduğu ortam da var." ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından Şensoy'un da katılımıyla Hatay İl Milli Eğitim Muduru Mustafa Ozturk ile Karadeniz Holding temsilcisi Umut Cevik, oğrencilere burs protokolunu imzaladı.