Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Hayat şartlarını dikkate alarak temmuz ayında da yeniden emeği koruyacak asgari ucret duzenlemesini devreye sokacağız" dedi. Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gunu"ne ilişkin mesajında şunları kaydetti;
Emek ve alın teri ile ulkemizin buyumesi, gelişmesi ve guclenmesinde onemli rol oynayan işci kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gunu'nu tebrik ediyorum.
Yatırım, uretim, istihdam ve ihracat odaklı buyuyen Turkiye'nin calışan, ureten emekcilerinin menfaatlerini gozeten adımlarımızı istikrarlı ve guvenli bir şekilde atıyoruz.
2023 yılı asgari ucreti 2022 yılına gore net artış oranını yuzde 100 yaparak ulkemiz ve milletimiz icin en doğru, en hakkaniyetli kararla emeğin ve emekcinin yanında olmaya devam ettik. Hayat şartlarını dikkate alarak Temmuz ayında da yeniden emeği koruyacak asgari ucret duzenlemesini devreye sokacağız. Sosyal devlet anlayışıyla calışanlarımızla omuz omuza vererek her bir vatandaşımızın refah seviyesinin yukselmesi, istihdamın artması icin calışmaya devam edeceğiz.
Buyuk ve guclu Turkiye'nin mureffeh geleceğini emek emek beraber inşa ettiğimiz tum emekcilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gunu'nu yeniden kutluyor, sermayesi emek olan calışanlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.