Sakarya'da FETO uyesi oldukları ve teror orgutune yardım ettikleri iddia edilen, kapatılan Altın Lale Eğitim Kultur ve Yardımlaşma Derneği uyesi 34 sanığın yargılanması surdu. Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, bir tutuksuz sanık ile avukatlar hazır bulundu. Tutuklu sanık B.K. ise duruşmaya cezaevinden Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.
Gelen belgelerin zapta gecirilmesinin ardından tanıklar dinlenildi.
Tanık İ.K, sanıklardan M.A'yı tanıdığını belirterek, "Kod adını Osman diye biliyorum. İstanbul'da askeri lisede eğitim gorurken bizden sorumlu orgut abisinin ust konumunda bulunuyordu. Ara sıra eğitim gorduğumuz İstanbul'a geliyordu." dedi.
Tanık ifadelerinin ardından esas hakkındaki mutalaasını acıklayan Cumhuriyet savcısı, sanıklardan 6'sının "silahlı teror orgutu uyeliği" sucundan 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapsini, birinin "silahlı teror orgutune yardım" sucundan hapsini, 26'sının beraatini, birinin dosyasının ayrılmasını ve tutuklu sanık B.K'nin mevcut halinin devamını istedi.
Soz verilen tutuklu sanık B.K, tutuksuz yargılanmayı talep etti.
Tutuklu sanığın avukatı, muvekkilinin savunmalarını katıldığını, delillerin toplandığını ifade ederek, muvekkilinin tahliyesini ve esasa ilişkin savunma yapmak icin sure talebinde bulundu.
Tutuksuz sanık avukatları da mutalaaya ilişkin savunmalarını hazırlamak icin sure istedi.
Sanığın tutukluluk halinin devamını, sanık ve avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları icin sure verilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.
- İddianameden

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, aralarında eczacı, veteriner, oğretmen, esnaf ve ciftcinin de bulunduğu, Ferizli ilcesinde faaliyet gosteren Altın Lale Eğitim Kultur ve Yardımlaşma Derneği uyesi biri firari, biri tutuklu 34 sanık hakkında "silahlı teror orgutu uyeliği" sucundan 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapis isteniyor.