Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Bir vizeye bir ulkenin geleceğini, bekasını değişmeye hazır olan bir guruh var." dedi. AK Parti'nin Mersin milletvekili adayı Nebati, AK Parti Mersin İl Başkanlığınca Suphi Oner Oğretmenevi'nde duzenlenen "Hasbihal Toplantısı"nda, birlik ve beraberliğin onemine işaret etti.
Teknolojiyle en ust seviyelere giden, herkesin birinci sınıf vatandaş olarak gorulduğu ve refahtan pay aldığı bir ulke hayaliyle calıştıklarını belirten Nebati, partinin bugune kadarki mucadelelerin unutulmaması gerektiğini dile getirdi.
Nebati, ozgurlukler alanındaki gelişmelere değinerek, "Kendilerini merkeze koyup bizi otekileştirenler, 21 yıllık iktidarımızda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın onderliğinde ortaya koymuş olduğu ozgurluk alanı icinde şimdi kendilerini Alevi olarak niteleyebilenler, 30 yıl once, 1990'lı yıllarda en guclu olduğu donemlerde cıkıp 'Ben Alevi'yim' diyemiyorlardı. Bugun cıkıp başortusuyle bize karşı durup birilerinin yanında yer alanların başortuleri universitelere giderken başlarından cıkarılıyordu." diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'nun "300 milyar dolar yatırım getireceğim" vaadini eleştiren Nebati, "Gecmişte yuzde 7 bin 500 faizle ona buna peşkeş cektiklerinde şimdi utanmadan sıkılmadan dunyanın en başarılı ekonomilerinden biri olmamıza rağmen bizi hor goruyorlar. Bunlar sadece bir banka uzerinden 50 milyar dolar goturduklerinde bunları gormezden gelip şimdi yalan dolan uzerinden kapalı kapılar arkasında yaptıkları sozleşmelerle, anlaşmalarla ulkeye 300 milyar dolar yalanını uydurarak para getireceklerini iddia ediyorlar." ifadesini kullandı.
- "Mandacı bir bakış acısıyla, Batı'nın onunde eğilip durmaktan başka yaptıkları bir şey yok"
Bakan Nebati, sozlerini şoyle surdurdu:
"Bunlar bizim urettiğimiz, İHA'lar, SİHA'lar başta olmak uzere savunma sanayisindeki başarımızı 'Biz bunlara dokunarak durduracağız' diyorlar. Bunlar, terorde askerimiz, polisimiz şehit olmasın diye kurduğumuz o guvenlik alanını terk edip 'Suriye'den cıkacağız ve teroru tekrar başa getireceğiz' diyebilecek kendilerini kaybetmiş insanlar. Bunların, 'Guney Kıbrıs'ı tanıyacağız, sizin her istediğinizi yapacağız yeter ki biz Avrupa'ya vizesiz girelim diye bu ulkenin bayrağını peşkeş cekeceğiz' deyip, mandacı bir bakış acısıyla, hala ezik duruşlarıyla Batı'nın onunde eğilip durmaktan başka yaptıkları bir şey yok. Ama bu son 21 yıllık bu muhteşem, buyuk değişimi anlayamayanlar, hele hele bizim icimizden anlayamayıp sırtını donenler tarihe de Allah'a da hesap vereceklerdir. Bunları asla unutmasınlar. Milli Goruş'un neşet ettiği bir partinin başına AK Parti'yi, Refah Partisi'ni, Fazilet Partisi'ni kapatmak icin, bazılarında da başarıya ulaştırdıkları kişilerin temsilcisi konumundaki insanları koyup 'Ben oraya oy vereceğim' diyorsa bu Erbakan Hoca'nın kemiklerini sızlatmak demektir. Birileri dun cıkmış diyor ki 'Ben de Kemal'ci oldum'. Bu partiye bakan olarak geldiğinde seninle cocuk gibi muamele edip 'Bebecan' diye lakap takanların yanına gidip 'Ben de Kemal'ci oldum' diyenler tarihe hesap vereceklerdir."
Milletin desteğiyle yuruduklerini vurgulayan Nebati, "Adam cıkmış vize uğruna, 'Vatanı, devleti, milleti gec, teror gelsin, teroristleri dışarıya cıkaracağım, 15 Temmuz'da darbe yapanları salacağım, 40 bin cana mal olmuş teror orgutunun liderlerini salacağım' diyor. 'Suriye'den kim ateş ederse etsin muhim değil' diyor. 'Doğu Akdeniz'den cekileceğim, Guney Kıbrıs'ı tanıyacağım' diyor. Ne uğruna? Vize uğruna. Bir vizeye bir ulkenin geleceğini, bekasını değişmeye hazır olan bir guruh var." dedi.
Nebati, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileterek, Erdoğan'ın ertelenen Mersin mitinginin gelecek hafta duzenlenmesinin planlandığını bildirdi.

Programa, AK Parti İl Başkanı Adem Aldemir, milletvekili adayları ve gecmiş donemlerde teşkilatta gorev yapan partililer de katıldı.