Karapınar GES, Bozkır Barajı ve Abdulhamit Han Caddesi ile yapımı tamamlanan projelerin acılış toreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Cudi Gabar'da gunluk 100 bin varil uretim kapasitesine sahip petrol bulduk. Yerin 2600 kilometre derinliğinde. Gunluk tuketimimizin 10'da birini karşılayacak bu rezervin milletin hayrına olacağından şuphe yok." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karapınar GES, Bozkır Barajı ve Abdulhamit Han Caddesi ile yapımı tamamlanan projelerin acılış torenine katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:
Gabar'da petrol mujdesi
Cudi Gabar'da gunluk 100 bin varil uretim kapasitesine sahip petrol bulduk. Bu ne demek biliyor musunuz? Ey teroristler sizi o petrol kuyularına gomeceğiz. Cizre'ye 20 kilometre mesafede. Yerin 2600 kilometre derinliğinde. Gunluk tuketimimizin 10'da birini karşılayacak bu rezervin milletin hayrına olacağından şuphe yok. Enerji bağımsızlığımız yolunda yeni bir adım attık. Artık toplam değeri bile konuşmuyoruz. Yeni keşfin değeri 10 milyarlarca doları buluyor. Gabar'daki kuyumuza bolucu orgutun alcakca katlettiği şehit oğretmenimiz Aybuke Yalcın'ın adını verdik
Tefecilerden 300 milyar dolar para getirecekmiş. Bay bay Kemal para bu işte Sakarya doğal gazı, Gabar petrolu. Biz parayı kendi zenginliklerimizde arıyoruz. Tek derdimiz yaptığımız keşiflerin ve yatırımların ulkemizin enerji bağımsızlığına katkısını en uste cıkarmak. Tıpkı savunma sanayii gibi enerji bağımsızlığı da ulkelerin ozgurluğudur.
Bu tarihi başarıda imzası olan Enerji Bakanlığımız, TPAO ve işcilerimizi tebrik ediyorum.
Cudi-Gabar'da gunluk 100 bin varil uretim kapasitesine sahip yeni bir petrol rezervi keşfettik. Milletimize hayırlı olsun. 🇹🇷 pic.twitter.com/iz1X3Q9b5x
Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) May 2, 2023