İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, butun koylerdeki okulları yeniden acarak her koye bir oğretmen, bir veteriner, bir ziraat muhendisi tayin edeceklerini soyledi. Akşener, Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda duzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Sivas'ta bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
Soğuk havada alanda bekleyenlerden helallik isteyen Akşener, hukumeti eleştirdi.
Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıcdaroğlu ile İYİ Parti'ye destek isteyen Akşener, "13. cumhurbaşkanı Sayın Kılıcdaroğlu olacak. Bir oy Kemal'e, sonra İYİ Parti birinci olacak, bir oy Meral'e ve o helal oylarınızla ben başbakan olacağım, hemen şimdi olacağım." dedi.
Başbakan olmak icin millet iradesine ihtiyacı olduğunu dile getiren Akşener, "Cunku bu helal iradeye, millet iradesine ihtiyacım var. Bir şeye daha ihtiyacım var, değerli kadınlar, hanımefendiler, size de ihtiyacım var. Sebebi şu, bu ulkede hicbir erkeğe yapılmayan ne kadar iğrenclik varsa bana yapıldı. Anladım ki size de yapılıyor, dolayısıyla el ele vereceğiz, beraber el ele vereceğiz." diye konuştu.
- "Ciftcinin butun borclarını erteleyeceğiz"
Akşener, 18-26 yaş aralığındaki genclere iş buluncaya kadar ev kadınlarına ise sorgusuz sualsiz 2 bin 500 lira maaş bağlayacaklarını vadederek, şunları kaydetti:
"Derhal 100 bin oğretmen dahil edeceğiz. Sonra arkasından 150 bin oğretmen daha gelecek ve 250 bin oğretmeni derhal dahil edeceğiz. Butun koylerdeki okulları yeniden acacağız ve her koye bir oğretmen, bir veteriner, bir ziraat muhendisi tayin edeceğiz. Koylerde 50 yaş dışında kimse yok, genclere diyeceğiz ki 'kızım, oğlum, evli cift veya iki kardeş', diyeceğiz ki 'git babanın toprağında yani isteğinizle tabii, iş yap, uretim yap.' Buna karar verip koye yerleşen her bir gencin 5 yıl boyunca sigorta veya Bağ-Kur primlerini biz odeyeceğiz. Ciftcinin butun borclarını erteleyeceğiz, yeniden yapılandıracağız. Benzeri bir duzenleme esnaf icin yapacağız ve uc harflilerin esnafımızı zorda bıraktığı o durumdan kurtaracağız. Mesela mulakatı kaldıracağız ve bilek gucune gore kim neyi alırsa onu yerine getireceğiz."
Elektrik maliyetlerinin yuksek olduğunu one suren Akşener, bu nedenle Turkiye'nin her tarafında tarımsal sulama sorunu yaşandığını savunarak bunları gidereceklerini soyledi.
- "Butun emeklilerin hesabına 15 bin lira yatıracağız"

Turkiye Şeker Kurumunu kuracaklarını aktaran Akşener, butun ozelleştirmeleri yeniden gozden gecireceklerini belirtti.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gunu'nde emekcilere ve emeklilere zam yapılması gerektiğini onerdiğini hatırlatan Akşener, "Temmuz'da emeklilerimize ve işcilerimize en az yuzde 50 zam yapacağız. Kurban Bayramı geliyor, gecen sene 5 bin liraya kestiğiniz kurbanı bu sene 15 bin liraya keseceksiniz. Coğunuz kesemeyecek, işte Kurban Bayramı oncesinde butun emeklilerin hesabına 15 bin lira para yatıracağız." şeklinde konuştu.
Akşener, 2 yıl icerisinde butun Suriyelileri ulkelerine gondereceklerini dile getirdi.
Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da mitingde konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından Akşener, partisinin Sivas milletvekili adaylarıyla fotoğraf cektirdi.